Tilbehør

Syltede chilier med hvidløg og peberfrugt

Giv sprøde, røde chilier det glatte lag, og forlæng smagen og holdbarheden ved at sylte dem med hvidløg og peberfrugt - du får opskriften her!
af Pernille Hoffmann Køppen. 13.09.2022 Foto: Hoffmann Studio.
2 glas

Ingredienser

  • 8 friske røde chilier
  • 1 stor peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 1 helt hvidløg
  • 2 dl vand
  • 2 dl klar eddike
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret dild
  • 2 sylteglas

Sådan laver du syltede chilier

  1. Skyl chilierne, og skær dem i små tern.
  2. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  3. Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  4. Bland alle grøntsagerne i en skål, og fordel dem i 2 skoldede sylteglas.
  5. Kog vand, eddike og krydderier i en gryde i et par minutter, og hæld lagen over grøntsagerne i sylteglassene.
  6. Sæt låg på, og lad grøntsagerne trække på køl i ca. 1 uge før servering.

TIP: Skal de syltede chilier gemmes i flere uger, kan du vælge at skylle sylteglassene i lidt Atamon, inden grøntsager og lage hældes i. Sørg også altid for, at låget er skruet ordentlig på sylteglassene og ikke mindst at bruge en ren gaffel eller ske, når du tager fra glasset.