Tilbehør

Vinterfrugt kogt med ingefær

Ingefær er sundt og varmende. Her har vi brugt det i en lækker juledessert, der kan forberedes dagen før.
af Carsten Kyster 9.12.2008 Foto: Martin Bjørn

Vinterfrugt kogt med ingefær

50 g ingefær
1 vaniljestang
200 g rørsukker
150 g tørrede figner
100 g tørrede dadler
100 g tørrede abrikoser
1 juleøl

Tilbehør
Cremefraiche
Flormelis
Biscotti

Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og bland kornene godt med sukker. Kom alle ingredienserne i en skål med låg, og lad det trække i mindst 6 timer eller natten over.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hæld det hele i en gryde, og lad det småsimre i ca. 30 min. ved meget svag varme. Lad de kogte frugter afkøle, og server dem med cremefraiche, rørt med flormelis, og biscotti.