Mad
Fisk og skaldyr
Timms dampede muslinger
Dampede muslinger er nemme at lave og smager fantastisk. Få opskriften på Timm Vladimirs version af retten her.
Opskrift og foto: Timm Vladimir
5.11.2015
Jeg elsker dampede muslinger! De smager af det friskeste hav og er verdens nemmeste ret at lave. Ja, det er næsten ikke engang en opskrift. Og med kombidampovn - som både kan køre med en kombination af damp og varme og med fuld damp som her - bliver det lettere end nogensinde før! Du kan ovenikøbet lave denne ret til masser af mennesker, da du kan dampe på flere bradepander ad gangen. Prøv også: Timms torsk med kål og beurre blanc
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Dampede muslinger
Til 4 personer
Det skal du bruge til dampede muslinger:
- 1-2 kg muslinger
- 2 dl hvidvin
- Bredbladet persille eller koriander
- Chili, frisk
- Salt
Prøv også: Timms kåltacos med braiseret lam og barbecuesauce
Sådan laver du dampede muslinger:
- Sæt ovnen på fuld damp (99 grader) og 15 minutter.
- Skyl muslingerne under den kolde hane og hæld dem over i en bradepande. Hæld vinen over.
- Når ovnen er helt opvarmet efter ca. 5-6 minutter, sætter du hurtigt muslingerne ind. Giv dem 6-8 minutter. Imens kan du hakke persille eller koriander og chilien.
- Når muslingerne har åbnet sig er de færdige. Tag dem ud af ovnen og hæld dem i et flot fad eller fordel dem i 4 skåle. Husk at få den dejlige saft med i bunden af bradepanden.
- Drys med lidt salt og masser af persille eller koriander og den friskhakkede chili.
- Spis med det samme –gerne med frisk, sprødt brød.
Prøv også: Timms æbletærte "Pandowdy" style