Fisk og skaldyr

Torsk med kål og beurre blanc

Få Timm Vladimirs skønne opskrift på et hit af en fiskeret!
Opskrift og foto af Timm Vladimir 5.11.2015
Electrolux opskrift med torsk

Fisk er sundt, og vi skal helst spise det flere gange om ugen. Når det smager så godt som denne ret med torsk og spidskål, er det ingen sag.

Torsk med kål og beurre blanc

4 personer

Prøv også: Timms stegte kylling

Det skal du bruge:

  • 600 g frisk torskefilet
  • 1 spidskål
  • 200 g smør
  • et glas hvidvin
  • friskbælgede ærter
  • friske urter

Prøv også: Timms porchetta

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:
  1. Sørg for at torskestykkerne er lige tykke, så de bliver tilberedt ensartet. Læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande, drys dem med salt og lad den stå i ti minutter på køkkenbordet. Du kan også vælge at vacuumere dem. Start din ovn på dampprogrammet på 90 grader.
  2. Flæk dit spidskål i to halve og steg skærefladen på en varm pande. Den skal være godt karamelliseret og mørkere, end du tror. Tag de to halve kål af panden og flæk dem igen, så du nu har kvarte. Læg spidskålen i en anden bradepande (gerne profpladen, som har huller i bunden og lader dampen cirkulere frit i ovnen) og stil den i ovnen sammen med torsken.
  3. Lad det dampe i omkring 20 minutter, tjek efter 15. Torsken skal kun lige akkurat være gennemdampet, det gør ikke noget, at den er en smule “rå” i midten. Altså gennemvarm men ikke helt udkogt. Spidskålen skal også stadig have lidt bid; al dente, som italienerne ville sige.
  4. Mens torsk og kål damper, laver du din beurre blanc. Reducér et glas hvidvin i en gryde, til der kun er en anelse tilbage på bunden, som nu er en dejligt syrlig essens.
  5. Tilsæt en pakke smør i tern og lad det langsomt smelte ud i vinen under omrøring. Jeg plejer bare at dreje gryden rundt i luften, så smørret svinges rundt i vinen.
  6. Varm igennem uden at det kommer op at koge og juster smagen. Er den for syrlig, kan du putte mere smør eller lidt salt i.
  7. Hold saucen lun, til den skal bruges. Tilsæt ærterne, et minut inden saucen skal på tallerkenen.
  8. Trim de kvarte spidskål, så de er små og pæne og skær også et par løse kålblade i mindre strimler (du kan servere den kål, du har trimmet fra, i en skål på bordet - den skal nok blive spist). Anret et stykke torsk sammen med det trimmede spidskålshjerte på tallerknen, hæld lidt beurre blanc ved og garner med løse kålblade. Pynt gerne med nogle friske urter såsom estragon eller havesyre.
  9. Server med det samme.

Prøv også: Timms gulerodskage