Sådan opbevarer du din mad grønnere
Tips og tricks

Tips: Grøn og sund madopbevaring

af Linda Østergaard 26.07.2016
Fotos: Urban Garden Company og PR-fotos
Vil du undgå stanniol i madpakken, fryseposer til frugt og isbøtter til madrester? Få her vores tips til, hvordan du kan opbevare din mad grønnere og sundere!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det virker ellers så nemt: En gammel isbøtte og resterne er hurtigt af vejen og kan puttes i køleskabet eller komme med i tasken. Men det kan være sundhedsmæssigt risikabelt at genbruge gamle isbøtter eller anden emballage, der er beregnet til engangsbrug, skriver Politikens Forbrugerkemi.

Stanniol er heller ikke hensigtsmæssig til indpakning af sure og salte fødevarer som kartofler med salt eller en rest citron, da det får stanniolen til at opløses, og derfor kan afgive aluminium til maden. Flere dropper også stanniolen, fordi det er svært at nedbryde. Vi har derfor samlet nogle grønnere alternativer, som er mere bæredygtige i køkkenet!

Bæredygtigt køkken: Strik din egen karklud

Bee’s wrap

Bee’s wrap er en naturlig afløser for husfilm og stanniol. Det består af et stykke bomuldsstof, som er belagt med bivoks, jojobaolie og harpiks. Det kan med hjælp fra dine hænders varme formes, som du ønsker. På den måde kan du nemt pakke sandwich, frugt, brød m.m. ind. Bee’s wrap holder i ca. 1 år.

Weck glas

Drop engangsemballage som isbøtter, og brug glas, der kan bruges igen og igen. Glas fra Weck er både gode til sylte- og henkogning, men de kan også bruges til en salat to go eller til opbevaring af nødder og kerner. Glaslåget gør, at der ikke kommer rust, og den udskiftelige gummering forsegler glaskrukkerne. Fås i forskellige størrelser og former.
Bæredygtigt køkken
Opbevaring af mad: Sådan undgår du bakterier

FoodBag

Undgå fryseposer, og opbevar i stedet din mad i stofposer. FoodBag er et alternativ til den traditionelle plasticpose og består af en udvendig og indvendig pose af 100 % økologisk bomuld, som begge kan vaskes ved 60 grader. Læg brød, pølse eller ost i FoodBag’en, og det holder sig frisk længere og mugner ikke.

Isterningbakke i rustfrit stål

Om sommeren bruger mange engangs-isterningposer eller bakker af plastic. Du kan med fordel investere i en isterningbakke i rustfrit stål, der er uopslidelig og uden skjult kemi. De almindelige isterningbakker er desværre kun beregnet til vand, så du ikke kan gemme eksempelvis en fløderest eller fond. Der er nemlig risiko for, at uønskede stoffer fra plasten afsmitter til fødevarerne. Fås i en størrelse.