Boligreportage Ann Krisitn
Boligreportage

Ann-Kristin og Søren totalrenoverede murermestervillaen i Brønshøj: "Huset stod helt skrællet, da vi overtog det"

Tekst: Freya Asgerdatter Foto: Lea Jessen 2.04.2024
Det var Ann-Kristins svaghed for murermestervillaer og den overvældende charme, huset i Brønshøj har, der fik parret til at sætte underskriften på købsaftalen. I dag har de totalrenoveret villaen med respekt for de oprindelige rammer.

I den gamle murermestervilla i Brønshøj skal der være plads til at være kreativ og dyrke forskellige interesser. Derfor har Ann-Kristin og hendes mand indrettet den med bordplads i metervis og hjørner, der kalder på kreatid sammen som familie.

Det var Ann-Kristins svaghed for murermestervillaer og den overvældende charme, hun og hendes mand, Søren, synes, huset i Brønshøj har, der overbeviste dem om, at de måtte slå til, da de købte det for nogle år siden. De har indrettet det fælles hjem med plads til samvær og deres mange forskellige interesser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Der er meget bordplads i vores hjem. Mange stationer, hvor man kan gå til og fra de projekter, som vi er i gang med, og man kan hurtigt forlænge eller folde et bord ud. Det er vigtigt, at der er masser af funktionalitet i vores indretning, siger Ann-Kristin.

Parret elsker det klassiske udtryk og har en forkærlighed for gedigne kvalitetsmøbler.

– Vi har mange genbrugsfund og arvestykker herhjemme, som har fulgt os gennem livet. Det er blevet til et miks af brugte møbler, som betyder noget for os, og nyere møbler, som vi har investeret i, fortæller Ann-Kristin.

Men det er ikke kun det indenfor, der betyder noget for familien. Haven er nemlig mindst lige så vigtig. Her bruger de mange timer sammen.

"Når jeg ser tilbage på renoveringsperioden, er jeg ret imponeret over, hvordan huset stod der helt skrællet, og efter seks måneder var det indflytningsklart."

– At få en have er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. Vi har brugt den lige så meget, som vi havde forestillet os. I foråret, sommeren og sensommeren bruger vi nærmest haven, indtil det bliver mørkt. Børnene leger derude, og der er hul i hækken ind til nabobørnene, så der er et rend gennem haverne. Selv i efteråret og om vinteren er vi derude med pigerne en lille time, når vi kommer hjem om eftermiddagen. Jeg elsker det, siger Ann-Kristin.

 

3 tips til at få Ann-Kristin klassiske stil

  1. Når du skal købe større møbler, så gå efter nedtonede farver, for så er der større chance for, at de holder i flere år.
  2. Indret med arvestykker og loppefund, og ryk løbende rundt på dit mindre interiør, så rummene får et frisk pust.
  3. Brug taktile og naturlige materialer som træ, keramik og tekstiler til at skabe en rolig base i indretningen. Så kan du altid tilføje en farverig buket eller plakat.

En stil, der holder

Da parret overtog villaen, trængte den til en kærlig hånd. Det krævede faktisk en totalrenovering for at få det til at passe til den lille families hverdag og behov.

– Når jeg ser tilbage på renoveringsperioden, er jeg ret imponeret over, hvordan huset stod der helt skrællet, og efter seks måneder var det indflytningsklart. Det vigtigste var til at begynde med at komme i mål med en base, der fungerede – alle de andre småprojekter kan vi tage henad vejen, fortæller Ann-Kristin.

Fordi det netop var det hus, de forelskede sig i, har de hele tiden forsøgt at tage valg omkring materialer og holde stilen, så det passer med de oprindelige rammer.

– Vi har hele tiden forsøgt at være tro mod huset i de stilvalg, vi har taget. Det skal være klassisk, og vi er aldrig gået på kompromis med kvaliteten. Vi har valgt netop den stil, fordi den er tidløs, og vi kan se os i den mange år frem, siger Ann-Kristin.

Kom med indenfor i villaen her:

Ved spisebordet står et vintage vitrineskab fyldt med stel og kopper, Ann-Kristin har arvet eller fundet på loppemarkeder. Figentræet, der står ved siden af, har hun fået i barselsgave for seks år siden. Det er vokset fra en meter til loftshøjde.
For at være tro mod husets stil har parret valgt et klassisk køkken med en sandfarvet overflade, der giver ro til øjet. Det tidløse køkken er fra Kvänum, og det er Ann-Kristin sikker på, hun aldrig bliver træt af.
Familien har tre skovhøns, og de giver gerne to til tre æg om dagen. Det nyder familien godt af.
Parret har valgt tone i tone på badeværelsesgulvet, selvom det franske flisegulv oprindeligt har små, sorte stjerne i.
Til soveværelset har Søren selv bygget opbevaringsløsningen langs væggen af Ikeas Pax-skabe. Alt sammen fundet brugt.