Villa i Gentofte
Hus

Boliggalleri: Arkitekttegnet arv i Gentofte

af Emilie Jensdóttir / Styling: Mette B. Seerup / Foto: Kira Brandt 6.08.2019
Villaen i Gentofte afspejler et roligt hjem fyldt med møbelklassikere, snedkerhåndværk og rolige farver.
I Gentofte bor familien Dam Hastrup i en gammel murermestervilla fyldt med møbler af nogle af Danmarks mest berømte møbelarkitekter. I stuen har de prominente herrer fået selskab af Kathrine Dam Hastrups far, som er møbelsnedker og har lavet sofabordet.

En sofa for en kasse øl

Parret også fundet ud af, hvad en tur forbi en møbelpolstrer kan gøre for selv det billigste genbrugsfund. Den Børge Mogensen-sofa, der står i stuen, købte Kathrine Dam Hastrups mand for en kasse øl af en af sine veninder, som havde arvet den fra sin morfar. – Den var betrukket med noget vildt grimt stof, og jeg havde det bare sådan: Enten kyler vi den sofa ud lige nu, eller også får vi den ombetrukket. Så vi fik den til en møbelpolstrer, og nu er den jo så god som ny, og jeg er meget glad for den, siger Kathrine Dam Hastrup.

Nuancer af blå

Netop varmen og roen er noget, Kathrine Dam Hastrup stræber efter i sin indretning, og derfor går hun især efter nuancer af grå, hvid og brun. Men én farve får lov til at stikke lidt ud i det afdæmpede hjem, fordi den for hende er lig med ro. Både den ene sofa i stuen, flere puder og endda en hel væg i soveværelset er blevet iklædt nuancer af blå.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Boliggalleri: Arkitekttegnet arv i Gentofte

villa

Her bor: Kathrine Dam Hastrup, PR- og marketingansvarlig for Quooker Skandinavien, hendes mand Claus, advokat, og deres tre børn.
Bolig: 205 kvadratmeter stor murermestervilla fra 1929 i Gentofte, som parret selv har renoveret og udbygget.
Stil: Klassisk og afdæmpet med fokus på kvalitet og få, rolige farver.

Et Flügger-farvekort og en gammel, nedslidt Børge Mogensen-sofa var udgangspunktet, da Kathrine Dam Hastrup skulle indrette sin villa i Gentofte. Resultatet er blevet et roligt hjem fyldt med møbelklassikere og det snedkerhåndværk, hun har fået med fra sit barndomshjem.

boliggalleri

Da Kathrine Dam Hastrup købte villaen i Gentofte, var den lille og nedslidt, men siden har de renoveret hele huset og føjet en hel ekstra fløj til den gamle murermestervilla.

spisestue

Franske døre giver mere lys og en fornemmelse af, at rum er større, end de egentlig er. Her åbner de ind mod spisestuen, hvor bord og stole er designet af Wegner, lamperne er Radiohuspendlen fra Louis Poulsen, tekanden er designet af Arne Jacobsen, og skabet er lavet af en snedker.

boliggalleri

Møbelproducenten Carl Hansen satte Wegners Y-stol i produktion i 1950, og frem til lanceringen af stolen var samarbejdet imellem Wegner og snedkerne så intenst, at Wegner besluttede at flytte ind hos Carl Hansens familie på Fyn for at være så tæt på produktionen som muligt. Selvom Y-stolen ser enkel ud, er der mere end 100 led i produktionen af stolen, og hver stol kræver 120 meter papirsnor til det flettede sæde.

indretning bolig
Radiohuspendlen kom til verden i anledning af åbningen af Radiohuset på Frederiksberg i 1945. En af tidens største arkitekter, Vilhelm Lauritzen, stod bag det funktionalistiske hus, og i samarbejde med Louis Poulsen tegnede han også selv husets lamper, og siden er Radiohuspendlen blevet et eftertragtet design-ikon, som går for høje priser på auktioner.
indretning bolig

Villaer af ældre dato har ofte nogle skæve vinkler, som det kan være svært at få standardmål til at passe ind i. Derfor kan et snedkerkøkken lavet specielt til dit hus være en god løsning. Køkkenet her er lavet af Buchhaves Møbelmageri, og armaturet er fra Quooker.

køkken inspiration

Det giver et meget gennemført udtryk at lade et enkelt metal gå igennem i hele hjemmet. Kathrine Dam Hastrup har valgt messing, som her ses på både armaturet fra Quooker og lampen Bestlite BL7.

stue indretning

Det giver en personlig og moderne stue at bruge to forskellige sofaer sammen i stedet for den klassiske hjørnesofa. Den blå sofa er designet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen og sat i produktion af &tradition, den i læder er designet af Børge Mogensen og er siden blevet ombetrukket. Sofabordet har Kathrine Dam Hastrups far lavet, puffen er fra Nterinterior, og lamperne er designet af Cecilie Manz. Puderne er fra Søstrene Grene, og vasen fra Kähler.

soveværelse

I dit soveværelse kan du oplagt vælge at give væggene en farve, der giver dig ro og får dig til at slappe af. For Kathrine Dam Hastrup er den farve blå, og den støvede nuance bidrager kun til det rolige.

Mere inspiration?

Vil du se flere stilfulde hjem? Så kom indenfor i Nicoline Durups farverige lejlighed i Indre København.