herskabslejlighed
Lejlighed

Boliggalleri: Blåt herskabshjem på Østerbro

Torsdag, 6. februar 2020 - 6:25 (først udgivet december 2018) - af Nina Klinker Stephensen. Stylist: Mette Seerup. Foto:Kira Brandt 6.02.2020
Hvad sker der, når en indretningsdesigner får næsten frie hænder? Se, hvordan den store herskabslejlighed har fået personlighed med få antikviteter.

Egentlig skulle hun kun designe køkkenet, men indretningsdesigner Ann Antons og ejeren af den store herskabslejlighed på Østerbro i København svingede så godt sammen, at Ann Antons endte med at indrette hele lejligheden.

– Vi startede fra bunden med at skrælle alt af og begynde forfra. Når man gør det, er det vigtigt at lægge de store linjer fast først og så i øvrigt være trofast over for den beslutning om stilretning, man har truffet, mener Ann Antons, der slår fast, at det er mere overskueligt at tilsætte møbler og nips, når først rammerne er på plads. Ejeren af lejligheden havde kun taget få ting med sig fra sin forrige bolig, og med undtagelse af et par malerier, en sofa, et skrivebord og et chatol blev alt indkøbt til lejligheden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Funkisvilla i eklektisk stil

Gråt i gråt i herskabslejligheden

Ann Antons gik efter et klassisk udtryk, der passede til lejlighedens rammer med paneler og højt til loftet.

Ejeren ønskede sig en neutral base, men i stedet for hvide vægge, som hun selv havde i tankerne, foreslog Ann Antons at lade en af ejerens yndlingsfarver, grå, danne basis for indretningen.

Med de forskellige nuancer af grå igennem lejligheden er baggrunden stadig neutral, og der er blevet tilføjet personlighed i form af enkelte antikviteter og tilbehør som puder, tæpper og malerier – ofte i farven blå.

Herskabelighed og spræl

Ifølge indretningsdesigneren får man meget forærende i forhold til en klassisk stil i en højloftet lejlighed med stuk, paneler og sildebensparket, og de herskabelige elementer har hun valgt at understrege i indretningen.

Et eksempel på det er fordelingsgangens høje paneler, som fremhæves ved hjælp af et moderne tapet på det øverste af væggen.

Netop sammenspillet mellem de klassiske rammer og de mere sprælske detaljer danner en ramme, hvor ejerens medbragte ejendele virker samlende på det ellers helt nye værk, og lejlighedens færdige udtryk er både herskabeligt og personligt.

SE OGSÅ: Herrehybel med kunst og klasse

BOLIGGALLERI: Blåt herskabshjem på Østerbro

Herskabslejlighed sildebensparket

FARVERIGE DETALJER

Brug farver på detaljer som tæpper, puder og malerier for at få lidt personligt spræl ind i en ellers stringent bolig. Lænestolen og gardinerne er fra Designers Guild, og bordet er fra Via Cph. Standerlampen er en Bestlite-lampe fra Gubi, og gulvtæppet er fra Missoni.

Gråblå væg hvide paneler

STEMNINGSFULDE HJØRNER

Små hyggekroge skaber stemning i hjemmet, et gammelt sidebord og en fin stol, kan gøre meget ved den bare væg.

Gårblå bægge hvid paneler

ET EKSKLUSIVT UDTRYK

Neutrale vægge, der kan fungere som base og baggrund for malerier og møbler, behøver ikke at være hvide. Grå vægge kan gøre jobbet lige så godt, og det færdige udtryk bliver mere eksklusivt. Sofaen er fra Bullfrog, og sofabordet er fra Au Maison. Gulvtæppet er fra Designers Guild, og lysekronen havde ejeren med fra sit forrige hjem.

Skrivebord herskabslejlighed

INDRETNING MED ARVESTYKKER

Tilføj personlighed med arvestykker eller antikviteter som skrivebordet her. Stolen er fra Designers Guild, og bordlampen er fra Konsthantverk.

STILEDE GARDINER

Gulvlange gardiner giver et luksuriøst præg, der er nemt at gøre efter. Gardinerne er fra Living Plus, syet i stof fra Designers Guild, og stolen er fra Designers Guild.

Blomstret tapet soveværelse

MØNSTER I SOVEVÆRELSET

Skab liv i soveværelset med en enkelt mønstret tapetvæg holdt i samme farve som væggene i resten af boligen. Tapetet er fra Missoni, og plaiden og den ternede pude er fra Lelièvre. Sengegavlen er speciallavet til lejligheden af Ann Antons.

Skabsvæg herskabslejlighed

DØRKARME I FOKUS

Sæt fokus på herskabelige detaljer som hvide dørkarme ved at male væggene i en anden farve. Puffen er fra Softline, og garderobeskabene er fra Kvänum.

Køkken med sildebensparket

HISTORISK SILDEBEN

Sildebensmønstret er oldgammelt. I Romerriget byggede man veje i mønstret, og i det antikke Egypten og Italien blev det brugt til henholdsvis smykker og tekstiler. I dag bruges det ofte i parketgulv i herskabelige rammer. Lad sildebensparketten gå igen i alle rum, hvis du vil skabe sammenhæng i boligen. Snedkerkøkkenet er fra Kvänum, spisebordet er fra Norr 11, og spisebordsstolene er fra Designers Guild. Lamperne er fra Konsthantverk.

Gråblåt køkken i herskabslejlighed

LUFTIGT KØKKEN

Hvis dit køkken er stort nok, så kan du nøjes med under skabe på den ene lang væg. Det vil skabe et lyst og luftigt køkken med rum til spisebord.

Badeværelse med metrofliser

BADEVÆRELSE MED MIX AF MATERIALER

Et mix af tapet, klinker og ruder på badeværelset giver et underspillet, eksklusivt udtryk. Denwkeramiske bordplade med marmormønster og messingkant og brusekabinen i glas og smedejern er specialfremstillet til lejligheden. Toilettet og armaturet er fra Imperial Bathrooms. Tapetet er fra Pierre Frey, og fliserne er franske metrofliser.

Rundt bord i lejlighed

MERE INSPIRATION?

Vil du se flere fine hjem? Så kom ind i det her Østerbro-hjem med et misundelsesværdigt køkken.