Lejlighed

Boliggalleri: En snert af Paris i Oslo

af Sigrid Hohle Bjønnes / Styling: Tone Kroken / Foto: Filippa Tredal 12.04.2018
I en lejlighed i Oslo har Gro Anita Nilsen indrettet sig med lyse farver og bløde materialer. Og så kan væggen ud til balkonen åbnes, så det næsten føles som om, at man er kommet til Paris.

Egentlig bor Gro Anita Nilsen i den norske by Sandefjord ved skærgården halvanden time syd for hovedstaden, hvor hun driver en livsstilsbutik. Sammen med en kompagnon har hun også et firma i Oslo, og derfor har hun valgt at få en pendlerlejlighed i den norske hovedstad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En lejlighed, som hun selvfølgelig har indrettet med en blanding af møbler og interiør fra sine to virksomheder, der sælger boliginteriør.

– Det, jeg specielt godt kan lide ved lejligheden, er den fantastiske loftshøjde, åbne, luftige rum og det unikke lys, som altid strømmer ind. Og jeg elsker den lille følelse af Paris, når jeg kan åbne hele væggen ud til balkonen og lukke lyden og lugten af byens pulserende liv ind. Jeg sidder ofte herude med morgenkaffen og nyder smukke Oscarsgate, siger Gro Anita Nilsen.

SE OGSÅ: Pariser-hjemmet vi drømmer om

Danske mærker

Gennem sit agenturfirma Woods forhandler Gro Anita Nilsen blandt andet en del danske mærker, og hun har derfor møbleret lejligheden som en blanding af hjem, kontor og showroom.

Møblementet bærer præg af tidens indretningstrend, hvor især bordene har stramme, geometriske former, mens andre møbler som fx stolene gerne må være markante og 'skæve'.

− Jeg har selvfølgelig indrettet lejligheden med de mærker, vi arbejder med. Her kommer mine kunder, og her arrangerer vi events, så derfor bliver lejligheden ofte møbleret om – sådan er det gerne, når man arbejder i denne her branche, siger Gro Anita Nilsen.

SE OGSÅ: Grafisk funkis-lejlighed

Hvide vægge og sorte gulve

Ejendommen er fra 1891, og lejligheden på 125 m² har generøs loftshøjde, stuk, rosetter, fløjdøre og velbevarede paneler. Væggene var pudset op, da Gro Anita Nilsen flyttede ind for et år siden, og både de og loftet blev malet hvide. Gulvene i kirsebærtræ malede hun sorte.

I stuen valgte Gro Anita Nilsen at indrette sig i et mix af moderne design i kolde materialer såsom marmor, spejle og metal sat sammen med farverige puder og tæpper.

Pasteller lige fra mint og rosa til lysegrå og gul er med til at farve stuen, og i et hjørne har Gro Anita Nilsen indrettet et læsehjørne med en daybed og et kelimtæppe i lyse orange nuancer. Tekstilerne giver varme og blødhed til de store rum, hvor møblerne ellers er i fokus.

SE OGSÅ: Patriciervilla med pastelfarver

Boliggalleri: En snert af Paris i Oslo