Hus

Boliggalleri: Funkisvilla i eklektisk stil

af Mette Kirstine Brinch, Styling: Rikke Graff Juel / Foto: Anitta Behrendt 24.10.2018
Iværksætterparret Sarah og Adam Sheikh Hjorth har nemlig indrettet sig i en skæv blanding af arvede ægte tæpper fra Pakistan, loppefund, rejseminder og særligt design.

Sarah Sheikh Hjorth har en stor kærlighed til farver, rejsefund og arvestykker, og kombineret med en god portion samlermani har hun forvandlet sin og manden Adam Sheikh Hjorths funkisvilla til et mix mellem Skandinavien og Mellemøsten.

Det er hjem sparsomt indrettet med utraditionelle møbler, orientalske tæpper og unikanips.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En ægte samler

– Jeg samler på alt muligt mærkeligt – billeder, glasfigurer, stentøj, lamper og tekstiler – og jeg er på loppemarked hver søndag om sommeren. Jeg tænker ikke for meget over, om jeg synes, det passer ind – jeg køber det, hvis jeg kan lide det. For mig er det vigtig at indrette med rejsefund og ting, der er gået i arv fra vores familier, siger Sarah Sheikh Hjorth, der især er glad for de ægte tæpper, som hun har arvet fra sin pakistanske farfar.

– Tæpperne ikke blot smukke, men de bærer også på en historie om, hvem min familie er. De ægte tæpper er mit link til Pakistan, og derfor har de stor betydning i mit hjem siger Sarah Sheikh Hjorth.

SE OGSÅ: Farverig villa på Frederiksberg

Kreativ atmosfære

Sarah Sheikh Hjorth holder meget af at indrette med farver, og hun forelsker sig ofte i ting og møbler i en flot farve. Stod det til hende, ville flere vægge være malet i en farve.

– Min mand giver mig stor frihed til at indrette, men indimellem må han sætte en grænse. For jeg kunne sagtens gå amok og male væggene lyserøde og mintgrønne. Jeg synes, at det er spændende at skabe stemninger med ting og farver.

Omgivelserne er jo med til at påvirke vores sindstilstand og agere følelser. Hjemme hos os må indretningen gerne signalere en afslappet laid back-stemning, hvor der er plads til gode samtaler.

Men her skal også være en kreativ atmosfære, og man må gerne blive overrasket, når man går ind i et nyt rum, siger Sarah Sheikh Hjorth.

Kunst er inspirerende

Både hun og Adam Sheikh Hjorth holder meget af kunst, og de tager indimellem på kunstudstillinger og holder også øje med de kunstnere, de i forvejen er glade for.

– Kunsten er uundværlig for os i indretningen. Kunsten hjælper med at stille spørgsmål til livet, og den gør et hjem levende og inspirerende. Det er vigtigt for mig lige at stoppe op en gang imellem, og derfor skal væggene tale til mig, mener Sarah Sheikh Hjorth.

Bordellets forvandling

Elegante sildebensparketgulve, store vinduespartier med originale vinduesrammer og en luftig hall med en buet trappe danner ramme om den eklektiske stil.

Det var da også de arkitektoniske detaljer, som tiltrak Sarah og Adam Sheikh Hjorth, da de så funkisvillaen fra 1936 for første gang.

– Huset havde varme, sjæl og rummelighed samt en helt fantastisk historie. Men samtidig var der ingen, der havde taget sig kærligt af det de sidste 30 år. Engang havde der været et bordel i huset, så her var en hulens masse badeværelser og ikke et ordentligt køkken. Selvom vi havde brug for at tilpasse huset til os, sørgede vi for at bevare husets sjæl og historie.

- Et hus skal have lov at beholde sin historie og afspejle, at det har levet før, og det må gerne være skævt og uperfekt. Lige som vi mennesker er, siger Sarah Sheikh Hjorth.

SE OGSÅ: Pariser-hjemmet vi drømmer om

Boliggalleri: Funkisvilla i eklektisk stil