Lejlighed

Boliggalleri: Grå herskabelighed i Odense

af Katrine Martensen-Larsen / Foto: Kira Brandt 26.06.2019
I en klassisk herskabslejlighed har indretningsdesigneren Anja Dupond Holdt Lange indrettet et hjem med sans for samspillet mellem originale detaljer og udenlandsk design.

Her er højt til loftet med tilsvarende høje døre, høje buede vinduespartier og høje paneler. Træværket har detaljerede udskæringer, og der er stuk og indrammede felter på væggene og i lofterne over de brede hvidpigmenterede plankegulve. Indretningsdesigneren Anja Dupond Holdt Lange bor i en stor, rød murstensejendom i et skovbryn i udkanten af Odense sammen med sin mand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fra Mariahjemmet til Anjas hjem

Beige med kant

Boliggalleri: Historisk herskabelighed

Her bor: Bolig:Stil:

Anja Dupond Holdt Lange har arbejdet som indretningsarkitekt i 20 år og etablerede for syv år siden sin egen forretning i Odense med eksklusivt interiør fra italienske mærker. Privat bor hun i en bygning fra 1895, der oprindeligt var et behandlingssted for tuberkulosepatienter, men siden blev overtaget af den kristne forening Mariahjemmet, der hjalp dårligt stille mødre og småbørn.

Mal væggene i en anden farve end panelerne, hvis du vil fremhæve lejlighedens herskabelige elementer. Vægfarven er french grey fra Little Greene. Sofaen og lænestolen er fra italienske Meridiani, og glasbordene er fra Gallotti & Radice. Maleriet er af Ninni Lohdal Gjessing, og spejlet i guldramme er antikt. Den sorte læderstol er designet af Ole Wanscher, og den sorte standerlampe er Arne Jacobsens AJ, der er i produktion hos Louis Poulsen.

Skænken på den inderste væg er ligesom dagligstuens glasborde fra italienske Gallotti & Radice, der blev stiftet i 1955 på baggrund af Pierangelo Gallotti og Luigi Radices fælles passion, glas. De små spejlborde har Anja Dupond Holdt Lange selv designet og fået produceret lokalt, og de sælges i hendes butik, Dekoform. Lamperne er fra Ochra.

Giv en douce stue kant med enkelte markante, sorte elementer som Ole Wanscher-læderstolen her.

Suppeterrinen og det lille fad på spisebordet er en del af Den Kongelige Porcelainsfabriks – i dag Royal Copenhagen – Konkylie-stel, som Anja Dupond Holdt Lange har samlet på i årevis. Stellet er designet af den anerkendte danske guldsmed Arje Griegst (1938-2016) i midten af 1970'erne.

Hold væggene tomme, hvis de i forvejen er dekoreret med paneler. Det giver luft omkring møblerne. Spisebordet, der består af en rund, hvid marmorplade på et kubistisk, sort sprøjtelakeret stel, har Anja Dupond Holdt Lange selv tegnet. Spisebordsstolene er fra Meridiani, og lysekronen er fra Ochre.

Udnyt pladsen i et lille køkken med lave barstole, der kan stå under køkkenbordet og trækkes ud, når der er mere brug for spiseplads end arbejdsplads

Skab ekstra hygge i køkkenet ved at lade køkkentøjet stå fremme i dekorative krukker som de gamle vietnamesiske vandkrukker her.

Giv badeværelset samme herskabelige udtryk som resten af lejligheden med et facetslebet spejl og messingelementer.

Hold gardinerne i samme farve som væggen, hvis du vil have ro i soveværelset. Den store hvide seng med matchende gavl er fra Meridiani, og bordlampen er fra Ochre.

Mere inspiration?

Vil du se flere stilfulde hjem, så kom på besøg i Pernille og Rasmus' fine hjem i Valby.