Lejlighed

Boliggalleri: Harmonisk herskabslejlighed i sarte farver

af Marie Graunbøl. Redigeret til web. / FOTO: Andrea Papini 4.03.2020
Hos stylist Sedsel Roug er sarte farver nøglen til at skabe stemning i hjemmet. Kom indenfor, og bliv inspireret af denne herskabslejlighed, hvor følelser og harmoni er i fokus.
Væggene i Sedsel Rougs højloftede stuelejlighed har fået præcis de toner, som klæder lyset fra forhaven allerbedst. Jævnligt får hun lyst til at eksperimentere med nye sarte og støvede kulører, og rummene er blevet malet om utallige gange, siden familien flyttede ind for ni år siden. – Jeg er temmelig følsom over for stemninger, når jeg indretter, og jeg holder af, når noget er moderne, men har et element af noget nostalgisk. Derfor spiller farver en særlig rolle, og jeg bruger meget tid på at finde de rigtige.

Skiftende buketter

Lige så omskiftelig er indretningen af de 145 m², som ligger i en klassisk gammel ejendom. – Jeg finder inspiration og energi ved at flytte rundt, og samtidig elsker jeg at skabe noget nyt med udgangspunkt i noget gammelt. Et andet element, der hele tiden skifter, er de mange planter og buketter, der står rundt omkring i vindueskarme og på borde. – En buket er som et lille stykke kunst for mig, og når jeg sammensætter blomster, er det som at male: nemlig at skabe noget unikt og stemningsfuldt, der giver en lille oplevelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Harmoni frem for kontrast

En enkelt ting er dog konstant, nemlig Sedsel Rougs tanke på harmonier i stedet for kontraster. Både harmoniske farvesammensætninger, men også møbler skal nemlig give øjet ro, og derfor vælger hun former, overflader og materialer, der passer sammen, selvom de enkelte ting tilhører forskellige stilarter og perioder. – Mange af mine møbler og meget af mit interiør er vintage fra forskellige lande, og når jeg indretter mig, er de valg, jeg træffer, ret intuitive, siger hun.

SE OGSÅ: Æstetsik herskabslejlighed i Paris

Boliggalleri: Harmonisk herskabslejlighed i sarte farver

Hvem: Sedsel Roug, stylist, med mand og tre børn. Bolig: 145 m² herskabslejlighed på Frederiksberg. Stil: Nordisk vintage.
Bordet fra Danerka er omkranset af vintagestole. Skitsen er af keramiker Hjalmer Nielsen. Lampen er en vintage-model fra Kähler, og vasen og den lille lågkrukke er antikviteter fra Japan.
Ikeas Stockholm-skab i flet er blevet kaldt en blogger-darling. Lampen er den klassiske Snoopy-lampe fra 1967 af Achille & Pier Giacomo Castiglioni for Flos. Plakaten er fra Bendtsens.
Sofaen her er fra Menu designet af Norm Architects. Den gamle indrammede skitse er fra den danske keramiker Hjalmer Nielsen. Standerlampen er en moderne klassiker formgivet af Mads Caprani og tilsat en ny skærm af lærred.
Det viser overskud i indretningen at lade gardinerne ligge foldede på gulvet og understreger en poetisk steming. Den flettede skammel er fra et loppemarked i Frankrig, og vasen i vinduet er en japansk antikvitet. SE OGSÅ: Billedhuggerens lyse rum
Overvejer du også at lade murstenene komme til syne, kan du ved at lave en mindre boreprøve se, hvilken farve de har under pudsen. Køkkenet er fra Køkkensnedkeren. Gryden er designet af Björn Dahlström som del af Iittalas Tools-kollektion.
I stedet for det klassiske hvide sengetøj kan varme nuancer være en del af indretningen. Sengetøjet er fra Midnatt, sengetæppet er designet af Helene Blanche, og puden er fra Eline Engen. Lampen er fra italienske Restart Milano, og kanden med friske blomster er fra Raawii.
En bænk er ideel til at vise interiør og bøger frem på langs bare vægstykker. Metalbænken er et auktionsfund, lampen Kizu er fra New Works, mens koppen er lavet af keramiker Robynn Storgård. Puden er fra Eline Engen, og billedet på væggen er et indrammet tryk fra danske Hein Studio.

Mere inspiration?

Er du også vild med sarte farver? Så se denne creme de la creme villalejlighed.