lejlighed_frederiksberg
Lejlighed

Boliggalleri: Klassisk lejlighed med pastel og pangfarver

af Eva-Marie Wilken / Foto: Martin Sølyst 16.01.2020
Michelle Gullander blander pastelfarvede puder og pangfarvede møbler i sit klassiske hjem. Meget af interiøret er fra barndommen.
At lejligheden var et dødsbo, føltes særlig spændende, for den var ikke renoveret eller lavet om i flere generationer. Stukken var velholdt, og gulvene i flere af rummene var fine og hele. Derfor valgte Michelle Anne Gullander og hendes kæreste at byde på lejligheden, der ligger tæt på Frederiksberg Allé. I dag er den rammen om deres hjem, men først skulle der ændres en del på den aldrende bolig – dels på størrelsen af bad og køkken, og dels på rumfordelingen.

Vores vigtigste rum

– Jeg har altid holdt af, når en bolig har et centrum: Når det vigtigste rum er placeret centralt, og når man kan nå dertil med få skridt. For os er det vigtigste rum køkkenet, og drømmen om, hvordan køkkenet bredte sig ud fra et centrum til resten af rummene, var noget, der stod øverst på listen over vores behov. Vi valgte derfor at placere køkkenet lige i midten af lejligheden med åbning mod både dagligstue og kontor, fortæller Michelle Anne Gullander. Renoveringen stod på i fire måneder, og parret og Michelle Anne Gullanders bror lavede selv hele køkkenet lige fra den første streg på papiret til det færdige resultat. Egetræsgulve blev lagt, så de var gennemgående i de tre rum, der ligger en suite, og køkkenet blev konstrueret med grundtanken om, at der ikke skulle være overflødige lister eller detaljer uden brugsværdi.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stukken røg ned

Undervejs stødte de på forhindringer, så de f.eks. måtte tage mange meter stuk ned og forsigtigt sætte det op igen for at få plads til emhætte, visse dele til ombygningen måtte parret købe brugt eller hente i Jylland. I dag står lejligheden klar, som de kunne tænke sig med nutidige løsninger i de gamle rum. – Hele udtrykket i køkkenet blev designet med et klassisk dna som udgangspunkt. Lejligheden er klassisk og tilhører traditionelt et byggeri, hvor klassisk tankegang er bærende. På trods af vores respekt for husets oprindelige byggestil valgte vi også at skævvride den traditionelle tænkning og byggede køkkenet asymmetrisk op og med farvede flader på en skabsvæg for at give den oprindelige byggestil en kant, der kunne passe til vores moderne interiør, siger Michelle Anne Gullander. SE OGSÅ: Arkitekttegnet villa i Gentofte

Boliggalleri: Klassisk lejlighed med pastel og pangfarver

Her bor: Michelle Anne Gullander, 30-årig jurist, og hendes kæreste Bolig: Ejerlejlighed fra 1897 på 127 m² på Frederiksberg. Stil: Nordisk og klassisk med farvede, moderne indslag.
Bordet er hjemmelavet, stolene er oprindeligt fra Thonet, og Murano-lampen er fundet via Lauritz.com. SE OGSÅ: Rolige jordfarver, hyggekroge og danske møbelklassikere i et lille hjem i Risskov.
Grebene er i bruneret messing fra Københavns Møbelsnedkeri. Den indbyggede emhætte er fra Nilroy, og armaturet er fra Toni. Bordpladen er af Carraramarmor, og lamperne er Michael Anastassiades' Tip of the Tounge for Floss.
I stedet for at lade hele køkkenet have samme højde, kan et lavere modul gøre det mindre bombastisk. Kombinationen af hvide og træfarvede låger er med til at gøre køkkenet let og legende. Det er lavet i egetræsmoduler af parret selv. Litografiet, der forestiller Bjørn Borg, er lavet af Eduardo Arroyo.
Væggene er malet med farven la vie en rose fra File under Pop. Murano-lampen er fundet på Bukowskis. Sofaen er fra Bolia, gulvtæppet fra Kirsten Fribert, og bordet er Fritz Hansens Planner. Gulvlampen er fra Jieldé, og bordlampen fra Rue Verte.
Poul Kjærholms PK22 fra 1956 er et ikonisk møbel, og egner sig godt som 'samtale-stol' og i hjemmets overgange. Litografiet er af Kasper Eistrup, og det lille spejlbord er fundet hos Fil de Fer.
Mickey Mouse-billedet over bordet er et barndomsminde, og skrivebordet er af Egon Eiermann fra Please Wait to be Seated. Arne Jacobsens Svanen er fundet på Bukowskis, PH-lampen er fra Louis Poulsen, og gulvtæppet er fra Kirsten Fribert. SE OGSÅ: Gammelt kollektiv i Charlottenlund.
Fordelingsgangen er indrettet enkelt som et svensk sommerpensionat. Tapetet er designet af Helene Blanche fra Tapet-Cafe, og spejlene er fra Københavns Møbelsnedkeri. Gulvtæppet fra Kirsten Fribert fanger den gennemgående røde farve og er med til at skabe sammenhæng i rummene.
Indbyggede skabe giver meget ro i et soveværelse, og så kan skæve indslag få lov til at fange øjet. Hold dig gerne til to-tre nuancer, hvoraf én er dominerende. Loftlampen er fra Ikea, og den blå lampe i vinduet er af Per Arnoldi for Holmegaard.
Ved at holde både gulve og vægge i lyst marmor og indbygge hylder i brusenichen virker badeværelset eksklusivt og enkelt på samme tid. Fliserne i Carrara-marmor er fra Fliseuniverset, og armaturerne er fra Toni.

Mere inspiration?

Vil du se flere smukke hjem, så kom på besøg i denne nordisk-inspirerede lejlighed, der også er beliggende på Frederiksberg.