Christine Sherif køkkenalrum
Hus

Boliggalleri: Kontrastfyldt villa med træ og tekstiler

af Rikke Graff Juel / FOTO Christina Kayser O. 27.04.2020
I Christine og Usama Sherifs villa fra 1930'erne er indretningen fyldt med mørkt træ og tunge tekstiler. Kom med indenfor i parrets kontrastfyldte villa i Vanløse.

Villaen i Vanløse er det fjerde hjem, ægteparret Christine og Usama Sherif sætter i stand sammen.

– Vi er begge typer, der ikke sidder stille, men hele tiden har øjnene åbne for nye muligheder, fortæller Christine Sherif, der til daglig er indehaver af en tøjbutik. Hendes mand Usama er snedker og indehaver af Frederiksberg Snedkeri, og for de to iværksættere har det at sætte huse i stand og skabe et nyt hjem for deres familie altid været en fælles passion.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Vi synes, at det er sjovt sammen at have et projekt med at give et nedslidt hus så meget kærlighed og knofedt, at det shiner igen, siger Christine Sherif.

Arbejdet smitter af

Når familien Sherif kaster sig over en ny renoveringsværdig bolig, er det ikke kun den driftige iværksætterånd, der flytter med.

I 1930’er-villaen er det nemlig tydeligt, at parret, der bor her, er beskæftiget med henholdsvis træ og tekstiler. Således har hjemmets mange træoverflader, udført af snedkeren Usama Sherif selv, fået selskab af bløde tekstiler i form af gulvlange gardiner og møbler i velour.

Andre materialer, der giver kontrast til de store mørke træflader og hjemmets mange designklassikere udført i træ, er marmor, læder og messing.

SE OGSÅ: Harmonisk herskabslejlighed i sarte farver

Vigtigt mix

Netop det med kontrasterne er vigtigt for Christine Sherif, for ifølge hende ville hele deres hjem nærmest kun være bygget af træ, hvis det stod til ægtemanden.

– Jeg synes, at et hjem har bedst af lidt kontrast i form af forskellige materialer. Ligesom når man selv klæder sig på i en blanding af for eksempel skind, silke og strik, så har hjemmets materialer også godt af lidt modspil, mener Christine Sherif.

– Med årene er vi blevet bedre til at vente med at købe, til vi har mærket rummene efter og fundet det helt rigtige – i stedet for bare at stoppe ting ind i vores hjem ud fra en pludselig indskydelse, fortæller Christine Sherif.

Boliggalleri: Kontrastfyldt villa med træ og tekstiler

Christine Sherif i stue

Hvem: Christine Borregaard Sherif, indehaver af modebutikken The Walk In, og Usama Sherif, møbelsnedker og indehaver af Frederiksberg Snedkeri, sammen med deres tre børn, Gustav, 17, Ellen, 14, og Sven, ni år.

Bolig: Villa fra 1936 på 161 m² plus kælder beliggende i Vanløse, København.

Stil: Eksklusiv hotelstil med nordisk islæt.

Christine sherif køkkenalrum

Wegners populære Y-stol fra 1950 er egentlig en videreudvikling af hans internationalt anerkendte Den runde stol fra 1949. Spisebordet, som Y-stolene fra Carl Hansen & Søn står rundtom, er af egetræ og speciallavet til rummet hos Frederiksberg Snedkeri. Pendlen over køkkenbordet er Vilhelm Lauritzens Radiohuspendel fra Louis Poulsen.

Christine Sherif kig til køkken

De hvide døre og lyse vægge fungerer som en god kontrast til køkkenets store mørke elementer af røget eg.

Christine Sherif køkken

Arkitekten Vilhelm Lauritzen mente, at arkitektur er anvendt kunst – med lige stort tryk på kunst og anvendt. Lampen over køkkenøen her er fra hans hånd og kendes som Radiohuspendlen, fordi han tegnede den til et af sine store bygningsværker Radiohuset. Den er stadig i produktion hos Louis Poulsen.

Christine Sherif hyggekrog

Wegner kaldte selv stolen PP503, som han designede i 1949 for PP Møbler, for Den runde stol. Efter John F. Kennedy og Richard Nixon sad i stolen under den første tv-transmitterede præsidentdebat i USA i 1960, har den dog mest været kendt under det amerikansk klingende navn The Chair. Skrivebordet i røget eg har Usama Sherif selv snedkereret.

Christine Sherif entre

Det store messingspejl og den enkle bænk giver sammen med det store lysindfald en åben og rolig entré. Spejlet er fra Gubi, som også står bag den sorte væglampe over trappen, og bænken i røget eg og sort skind er fra Frederiksberg Snedkeri.

Christine Sherif soveværelse

Med en underetage holdt i afdæmpede nuancer er der plads til at skeje lidt ud i soveværelset på førstesalen, hvor de ravfarvede velourgardiner fra Pagunette spiller op mod de blå vægge. Sengebordet er en egetræsskammel fra Frederiksberg Snedkeri, og sengetæppet er fra Jysk.

Christine Sherif bænk og maleri

Hæng din kunst forskudt i stedet for midt over møblet – det giver et mere utraditionelt, men stadig balanceret udtryk. Bænken er fra Frederiksberg Snedkeri, og kunstneren bag plakaten er Paula Modersohn Becker. Lampen er fra Santa & Cole.

Mere inspiration?

Så se også denne kunstneriske villa i Belgien