Villa
Hus

Boliggalleri: Kunst og keramik i villaen

af Christina B. Kjeldsen / Foto: Christina Kayser O. 12.09.2018
Patineret træ, kunst og keramik gør, at den klassiske villa fra 1930'erne beholder sin originale stemning. Kom indenfor her.

Marlene van Hauen og hendes mand har altid været fascinerede af den fine vej, der snor sig fra havet og videre op igennem skoven i Vedbæk.

Og pludselig var villaen i gule mursten til salg – lige dér på vejen mellem skov og hav. Et stemningsfuldt hus fra 1933, der allerede udefra gav Marlene van Hauen en god følelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Huset man ikke vil forlade

– Det er så autentisk og alligevel så velholdt og gennemrenoveret på en måde, der bare passede os så godt. Det var nærmest plug and play – vi kunne flytte ind og med det samme falde på plads og være der for vores børn. Det er et hus med masser af historie og en fantastisk stemning, som vi fornemmede med det samme.

- Vi er mig bekendt kun de tredje ejere af huset, og familien, der solgte det til os, fortalte os, at den gamle dame, som havde bygget og boet i huset, døde på bagsædet af bilen, der skulle køre hende på plejehjem. Huset har så meget sjæl, at man ikke vil herfra, siger Marlene van Hauen.

SE OGSÅ: Farverig villa på frederiksberg

TRAPPEN GIVER SIG, GULVET KNIRKER

Huset har bevaret meget af den charme, det blev født med i begyndelsen af 1930'erne, men er i dag opdateret til at passe en moderne familie.

Men sildebensparketten, terrassen i gule sten og mange andre detaljer er her endnu og bidrager til den stemning, som Marlene van Hauen og resten af familien faldt for i første omgang.

– De gamle gulve knirker, trappen giver sig, når man går på den, væggene har en brist her og der – ingenting er uniformt i det her hus. I den her ramme af autenticitet har vi så lagt vores liv med masser af modernitet og funktionalitet og så alligevel den her fortid, der ikke kan købes for penge.

- Det har aldrig talt til os at bo i noget spritnyt – det har faktisk aldrig været på tale – vi vil hellere udnytte de ressourcer, der er blevet bygget og brugt før os og give dem et nyt liv, siger Marlene van Hauen.

TIDLØS STIL MED NATURMATERIALER

Dermed ikke sagt, at familien er minimalister. Kunst på væggene, kelimtæpper og masser af rejseminder på stuens fyldte bogreol vidner om en nysgerrig familie, der er åben for indtryk udefra, men som samtidig hviler i sin egen æstetik.

En æstetik, hvor keramik og krukker blander sig med rejsefund og børnenes værker.

Hvor naturmaterialer som træ og tekstiler præger de velvalgte møbler. Og hvor nyt og gammelt design har det tilfælles, at det er veludført i en tidløs stil, der holder mange år frem.

– Tingene behøver hverken at være dyre eller ekstravagante, men de må gerne blive smukkere med alderen og rumme en historie i sig selv. Som fx vores Spanske Stol af Børge Mogensen, der kommer fra mit barndomshjem.

SE OGSÅ: Galleriejerens private samling

Boliggalleri: Kunst og keramik i Vedbæk-villaen