Line frier træ bolig
Hus

Boliggalleri: Nordisk bolig med naturmaterialer

af Camilla Tange Peylecke. Redigeret til web. / Foto: Peter Kragballe 28.05.2020
Line Frier og hendes mands hus i Risskov ved Aarhus er kun 89 m². Derfor har de været nødt til at tænke i lyse farver og kreative løsninger. Kom med indenfor.

Line Frier arbejder til daglig som arkitekt, og hun bruger af og til familiens hjem til at teste nye idéer af. En lille bolig kræver kreativ tankegang for at kunne udnytte samtlige kvadratmeter bedst muligt.

Derfor har Line Frier blandt andet indrettet et indbygget skab mellem køkken og spisestue, som åbner rummene op og samtidig fungerer som siddeplads.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg er meget inspireret af dans, bevægelse og japansk kunst, design og arkitektur, og det er altid mit udgangspunkt, når jeg skal udvikle kreative løsninger derhjemme og på arbejdet, fortæller Line Frier.

Idéerne er kommet til, i takt med at familiens behov har udviklet sig, og at de er blevet flere mennesker under samme tag.

Lille skotøjsæske

Da Line Frier og hendes mand flyttede ind i det lille hus i Risskov nord for Aarhus, stod meget af det, som da det blev bygget i 1946.

I stedet for at rive det hele ned på én gang valgte de at tage et rum ad gangen. De begyndte med køkkenet,

– Køkkenet var indrettet som en lille, lukket og mørk skotøjsæske. Det var her, vi startede, og vi vidste, at det ville blive retningsgivende i stil og farver for resten af istandsættelsen, siger Line Frier.

I arbejdet med at istandsætte familiens hus åbnede Line Frier og hendes mand rummene op og indrettede dem med lyse materialer og farver.

– Det var vigtigt for os at bevare og fremhæve de rumlige kvaliteter, der var i huset. Vi ville gerne udnytte de naturlige, varme materialer og indtænke kreative opbevaringsløsninger, så vores ting kunne gemmes væk, og så stemningen i rummene blev rolig og hjemlig, fortæller Line Frier.

SE OGSÅ: Kontrastfyldt villa med træ og tekstiler

Boliggalleri: Nordisk bolig med naturmaterialer

Line Frier terasse

Hvem: Line Frier, hendes mand og deres to børn på to og fire år. Line Frier er arkitekt og designer og står bag arkitektfirmaet Frier Architecture.

Bolig: 89 m² stor bolig fra 1946 i Risskov nord for Aarhus.

Stil: Nordisk med naturmaterialer af lys eg og læder.

Line Frier spisestue

Skab sammenhæng i rummet ved at vælge samme træsorter på alle møbler. Det giver en rolig stemning.

Line frier bolig

En væghængt stol i entréen, som kan slås op, når den ikke bruges, er en smart og pladsbesparende løsning. Det lille sidebord Antilope af eg med messingdetaljer på bordpladen har Line Frier designet sammen med sin søster Marie Frier.

Line frier stue

Arne Jacobsen designede oprindeligt Serie 3300-sofaen til blandt andre SAS Royal Hotel i København. Det var i samme ombæring, at han designede Ægget og Svanen.

Line Frier køkken

Bor du i en lille bolig, er opbevaringsplads noget af det allervigtigste. Gem nips og køkkengrej væk i skabe og skuffer, så udtrykket i rummet er roligt og ryddeligt. Har du mange ting stående på borde og hylder, vil rummet komme til at syne mindre, end det er.

Line Frier kig til kontor

På førstesalen har Line Frier og hendes mand malet alle gulve hvide for at få rummene til at syne større. Brug et tungt gulv til loft-gardin til at skærme af mellem rummene i stedet for døre. Det giver mulighed for at åbne rummene helt op og adskille dem, når der er brug for det.

Line Frier soveværelse

Line Frier skaber gentagelser i alle rum ved at indrette sig med ens lamper, materialer og farver. Den klassiske Sax-lampe fra Le Klint med håndfoldet skærm, som Erik Hansen designede i 1952, hænger bl.a. både i soveværelset og stuen.

Line Frier badeværelse

De pudsede vægge og betonbordpladen tilføjer et råt udtryk til badeværelset. Blød udtrykket op med armaturer af messing.

Mere inspiration?

Se se også denne lyse herskabslejlighed på Østerbro