Træhus med puppe-potentiale
Hus

Boliggalleri: Træhus med puppe-potentiale

af Marie-Maud Levron / Foto: Pierrick Verny 4.05.2018
Cécile Siméones hjem ligger placeret mellem træerne lige uden for den franske by Lyon og er inspireret af en moderne, canadisk hytte. Kom med indenfor!

Det var Cécile Siméone selv, der lagde alle planerne for sit nye hjem. Yderkonstruktionen i rødt cedertræ fra Canada blev samlet på et værksted og placeret direkte på grunden. På under et år var huset klar til indflytning.

− Vi blev et lokalt tilløbsstykke, og alle kom forbi for at se på, da den store kran placerede det allerede samlede hus på grunden, husker Cécile Siméone.

Træhus med landlig charme

Da det 230 m² store hus blev leveret, manglede det bare at blive indrettet. Det blev fyldt med aktiviteter, læder, ufarvede tekstiler, fletmøbler og dyreskind for at skabe landlig charme. De gamle trægulve blev desuden møbleret med træmøbler og moderne design for at gøre stilen tidssvarende.

− Jeg er meget trofast, hvad møbler angår − og mange har fulgt os gennem mange flytninger, siger Cécile Siméone.

Farverne er holdt i bløde og naturlige nuancer med sort på de steder, hvor et eller andet skal fremhæves.

Indirekte lyskilder har hun brugt til at sætte bestemte stemninger i hjørnerne og for at give en grundlæggende fredfyldt atmosfære – det var essentielt for familien, der havde brug for et hjem, hvor den kunne slappe af og falde ned efter en hektisk dag.

SE OGSÅ: Træhuset du har lyst til at flytte ind i!

Hjemmet er som en puppe

Først og fremmest skulle huset rumme masser af plads, men alligevel føles intimt. Opholdsstue, spisestue og køkken skulle være forbundet.

Det hus, familien kom fra, var 350 m², hvilket var alt for stort og gjorde, at familien havde følelsen af, at de kom for langt fra hinanden i hverdagen.

Derfor var det vigtigt, at det nye hjem skulle være et sted, hvor Cécile Siméone, hendes mand og deres døtre kunne få følelsen af være sammen, det skulle være åbent og ikke bestå af en masse små, adskilte rum.

− Denne gang ville jeg gerne have et hjem, hvor man havde fornemmelsen af at krybe ind i en puppe. Der skulle være en følelse af varme, og man skulle instinktivt føle sig velkommen, siger hun.

SE OGSÅ: Den mest fantastiske pariser-lejlighed

Swimmingpool og masser af plads

For at gøde den følelse blev huset åbent og i ét plan. Det blev bygget på pæle med en veranda hele vejen rundt. Selve grunden er 1.200 m² og rummer blandt andet en udendørs swimmingpool, så der er ikke grobund for klaustrofobi hverken inde eller ude.

– Vores venner får følelsen af at være i en puppe, lige så snart de træder ind ad døren. Stilen lader til at tale til noget underbevidst. Huset ligger midt på en mark og minder folk om huse, de har set i amerikanske film. Så derfor føler de sig hurtigt trygge − de har et eller andet sted været her før i tankerne, siger hun.

Boliggalleri: Træhus med puppe-potentiale