Hus

Boliggalleri: Unik kunstnerbolig på Frederiksberg

af Retrovilla.dk. Redigeret til web. / FOTO Tia Borgsmidt 14.04.2020
Kom med indenfor i Tine Møller og Jesper Rommes hjem, der er indrettet med kunst fra gulv til loft.
I den tidligere kunstnerbolig Villa Telmányi i Fuglebakkekvarteret på Frederiksberg bor Tine Møller, Jesper Romme og deres tre børn. Villaen er opført af og navngivet efter violinisten Emil Telmányi og kunstmaleren Anne Marie Telmányi, der var datter af komponisten Carl Nielsen og billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen. – Huset blev bygget af kunstnere med stor kreativitet, åbenhed og gæstfrihed, og vi føler os forpligtet til at holde alt dette i hævd. Man ville næsten skamme sig, hvis man ikke udnyttede de fantastiske rammer, huset tilbyder, mener Jesper Romme. Derfor besluttede parret sig for at lægge hjem til udstillingskonceptet Kunstsalonen, hvor deres bolig i en uge blev forvandlet til en offentlig kunstudstilling under titlen Fuglebakke Salonen. SE OGSÅ: villa i boutique hotel-stil

Fortællinger om liv

Men også til hverdag danner kunstnerboligen ramme om kunst. Familien samler selv på litografier og originale værker – bl.a. via de kunstforeninger, de er medlem af, ligesom de har arvestykker, malerier og møbelkunst med affektionsværdi fra deres familier. – Vores kunstsamling består af litografier og andre kunstværker købt gennem årene, gamle simple arvede malerier, farvestrålende plakater og egne fotos og tegninger, og det får os alt sammen til at føle os hjemme. Både værkerne og møbelkunsten minder os om forskellige perioder i vores liv og bidrager til at gøre vores hjem personligt og autentisk, fortæller Tine Møller.

Foretrækker danske kunstnere

Parret køber primært deres litografier i forskellige gallerier og hos små kunstforhandlere som Permild-Rosengreen på Frederiksberg, Galleri Schäfer i København K og Galleri Moderne i Silkeborg. Derudover har de en del værker fra kunstforeningen via deres arbejde, der hvert år uddeler en kunstjulegave til medlemmerne. – Vi er meget åbne og usnobbede, men vi kender mest til danske kunstnere. Vi er utrolig glade for at have opdaget den unge dansk-norske kunstner Arne Marius, der har sin helt egen personlige stil.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Boliggalleri: Unik kunstnerbolig på Frederiksberg

Hvem: Tine Møller, 47 år, director hos Novo Nordisk, og Jesper Romme, 52 år, manager hos Novozymes, og deres tre børn. Bolig: Villa i 3 etager på 248 m² med 75 m² kælder i Fuglebakkekvarteret på Frederiksberg i København. Villaen er navngivet Telmányi efter kunstnerparret Emil og Anne Marie Telmányi. Stil: Lyse rammer fyldt med kunst og designklassikere.
Med kunst på væggene, kunstværk i loftet og mørke trægulve er det en god idé at holde væggene lyse eller helt hvide. Det keramiske værk er af Cathrine Raben Davidsen, og resten af værkerne er af Josefine Winding, Inger Odgaard, Line Busch, Mikkel Ørsted og Camilla Thorup.
En billedvæg er en oplagt løsning, hvis du har en masse kunst, du gerne vil have hængende fremme. På sofabordet står flere forskellige skulpturer af Tune Andersen, Susanne Schmidt Nielsen og Tilde Grynerup. Lænestolen er designet af Preben Fabricius og fundet på Lauritz.com ligesom sofabordet og berbertæppet. SE OGSÅ: Funkishjem fyldt med farver
En galleriliste er en elegant måde at hænge billeder af nogenlunde samme størrelse op på væggen. Værkerne på gallerilisten her er et originallitografi af Ida Settergren og et maleri af Mie Olise Kjærgaard, som også har lavet det store værk med fuglene på væggen til højre. Fyrretræsbordet og stolene er fra Lauritz.com, og pendlen er designet af Sofie Refer for Nuura.
Tom Dixons kreative virke startede egentlig med musikeksperimenter, men efter nogle år begyndte han at svejse. Det førte til designet af hans første stol, som han selv producerede 100 af i løbet af et år. Sidenhen blev S-stolen en kommerciel succes. Spisebordet her er hans design.
Tekstilkunstneren Inger Odgaard skaber organiske skulpturer af garn, som er kondenserede, transparente og voluminøse på én gang – som værket på væggen her. Stolene er Non Chair fra Komplot Design, og værkerne på bordet er af Tilde Grynerup og Susanne Schmidt Nielsen.
Udnyt hele væggen, og brug også stykket over dørhøjde til at udstille din kunst. Har hænger værker af Tune Andersen, Inger Odgaard, Tilde Grynerup, Stense Andrea Lind Valdan, Ditte Ejlerskov, Sophie Klerke, Faranak Sohi, Mie Olise Kjærgaard og Lis McDonald. Standerlampen er fra Lampe Gras.
Arne Jacobsen designede sofaen 3300 til SAS Royal Hotel i København, der åbnede i 1960. Eksemplaret her er fundet på Lauritz.com. Den store collage til højre er et værk af Evren Tekinoktay, og den sorte gulvlampe er fra Gubi.

Mere inspiration?

Så se denne klassiske lejlighed med pastel og pangfarver.