Lejlighed

Boligreportage: Boligredaktøren viser sine private stuer frem

af Karoline Mathilde Sohn Iversen / Foto: Christina Kayser O. 28.09.2020
Kom indenfor i boligredaktør Mette B. Seerups private stuer, hvor klassisk design og moderne stil er blevet til en smuk kombination. Se hele boligen herunder!

Mette B. Seerup udvælger til daglig boligstof til Mad & Bolig og femina og er svært erhvervsskadet. Privat kan hun nemlig ikke lade være med at forny sig, men har også erfaret, at nogle tendenser skal blive på jobbet.

Det første job, Mette B. Seerup fik som færdiguddannet, var på et boligmagasin. Hun har beskæftiget sig med boligindretning lige siden, og den inspiration, hun henter på jobbet, afspejler sig i hende og kæresten Kristoffer Meinerts hjem på Frederiksberg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg bliver eksponeret for en masse nye tendenser hele tiden i kraft af mit job, og jeg bliver ret hurtigt fanget og betaget af mange af dem. Men jeg har efterhånden lært, at der er nogle trends, jeg skal lade blive på arbejdet, for når jeg sidder så meget med det, som jeg gør, bliver jeg også hurtigt mættet, forklarer Mette B. Seerup.

En farvenørd og en farveblind

De modige beslutninger, som Mette B. Seerup træffer i indretningen, får hun lov til. Hendes kæreste er nemlig farveblind og har svært ved at skelne mellem de forskellige nuancer, hun giver hjemmet.

– Meget af det, jeg gør for fornyelse, er at male ting. Jeg har ligesom fået den tilgang, at det kan ændres nemt igen, hvis ikke farven rammer plet. Næsten alt i lejligheden har fået en tur, og jeg har givet både vægge, sokler og døre kulør. Kristoffer er farveblind, så i forhold til farver har jeg fri leg. Mit valg af farver er selvfølgelig heller ikke så feminint og koncentrerer sig mest om blå og bordeaux, som begge er farver, han godt kan lide. Inden jeg vælger en farve, bruger jeg farvekort til at se, hvad der spiller godt sammen, og så har jeg erfaret, at farveprøver er en rigtig god idé, fortæller hun.

Boligreportage: Boligredaktøren viser sine private stuer frem

Hvem?
Mette B. Seerup, boligredaktør på Femina, Indret Magazine og Mad & Bolig, og hendes kæreste Kristoffer Meinert, journalist.
Hvad?
Herskabslejlighed på 112 m² på Frederiksberg.

Tapetsér og mal væggene i toner, der matcher hinanden, hvis du vil fremhæve kigget gennem flere rum. Mette B. Seerup tapetserede endevæggen i det lille værelse i forlængelse af stuerne, primært for at få et flot kig fra sin sofa. Tapet fra William Morris og pendel fra Le Klint.

Spisebordsstolen In Between er designet af Sami Kallio i 2013 for &Tradition og betegnes i dag som en moderne klassiker. De flettede folkestole er af Børge Mogensen, mens de lette transparente gardiner er fra &Drape. Den grå vægfarve hedder Form og er fra Jotun.

Et indrammet silketørklæde giver med sine syninger og lette krøller en helt anden effekt end kunst på papir eller lærred. Den blå vase er et vintage.

Har du en lille entré kan du male dine større møbler samme farve som din væg for at få møblet til at virke mindre tungt i rummet. Kurv og knage er loppefund.

Flydersofaen er fra Hay tilsat puder fra H&M Home og Tapet Café. Over sofaen hænger et motiv af Mark Rothko, fotokunst af Christina Kayser O, platte fra Ferm Living og en skulpturel lampe designet af Muller Van Severen. Det lille Eames-bord er fra Vitra hos Paustian, og den blå vase er et arvestykke. Væggene er malet i farven Shaded White fra Farrow and Ball.

Lampen er fra Petite Friture, og stolen er en Saxe Chair designet af Mogens Lassen.

I det lille gæsteværelse er der ikke plads til mange møbler, så rummet er indrettet sparsomt med en sofa, der er god at sove på og tapet på væggen, som giver karakter til det gamle pigekammer. Bambusbord fra Olibrius Vintage, og puden med kander er fra The Apartment.

Tænk i kontrastfarver, når du vælger kunst til væggen. Til venstre har Mette B. Seerup malet en firkant direkte på væggen i stedet for at hænge et indrammet motiv op. Lampen er designet af Inga Sempe for Hay, messinglysestagen er af Ilse Crawford for Georg Jensen, og reolen er fra Montana.

Fremhæv detaljer, som du alligevel ikke kan skjule. Her træder bagdøren frem i samme farve som køkkenets vægge, selv om den er blændet og derfor ikke har nogen funktion. På hylderne står en stor samling af kogebøger. Den røde stol er fra Hay, skamlen fra Skagerak, og bordet er hjemmelavet af en gammel bordplade i terrazzo tilsat en ny fod.

Parret drømmer om et nyt køkken med fronter i træ, men har frisket det gamle grebsfri køkken fra den tidligere ejer op ved at male både vægge og sokkel. Plakaten er købt på Galerie Maeght i Paris, og pladen i lavasten er fra File Under Pop.

Du kan sagtens kombinere flere forskellige mønstre på badeværelset, uden det bliver rodet at se på, hvis du blot holder dig til afdæmpede farver og naturlige materialer. De mønstrede fliser er bestilt hjem fra udlandet, og møblet med træ-lameller er bygget af en snedker.

Radiohuspendlen fra Louis Poulsen blev designet af Vilhelm Lauritzen i 1940’erne til Radiohuset, som ligger et stenkast fra lejligheden. Radiohuset var også kærestens første arbejdsplads, hvor han var vært på P3 Nyheder i flere år, og pendlen har derfor en masse minder knyttet til sig. Puder fra Juna og FDB Møbler. Sengegavlen er hjemmelavet.

Mere inspiration?

I 1930’er-villaen har det dansk-svenske par Anikke og Jacob Bing Østergaard indrettet et hjem med betydningsfulde ting, der fortæller, hvem de er. Det har resulteret i en bolig fyldt med både danske og svenske indslag. Se hele boligen her!