Jonas Vigger boligreportage
Lejlighed

Boligreportage: En labyrint af små værelser blev til fem åbne og herskabelige rum

af Pia Olsen / Living Stories. Redigeret til web af Charlotte Kobberøe Fink. Styling Rikke Graff Juel. Foto Anitta Behrendt 4.04.2021
Herskabslejligheden i København bestod oprindeligt af to lejligheder, men Jonas Vigger Hansen og hans spanske hustru, Maria Flores Calle, fik revet vægge ned og åbnet op, så de i dag er endt med et sammenhængende hjem med store åbne rum.

Københavns summende byliv forstummer bag den tunge dør ind til ejendommen fra 1905, hvor den rummelige opgang fører en lys marmortrappe op til lejligheden, hvor salgs- og marketing­ansvarlig hos Ox Denmarq, Jonas Vigger Hansen, og hans spanske hustru, Maria Flores Calle, har skabt et fælles hjem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Første gang parret trådte ind ad hoveddøren tilbage i 2014, bestod herskabslejligheden stadig af to mindre enheder med et utal af rum. Efter en del overvejelser og samråd med arkitekter blev de to eksisterende lejligheder lagt sammen, så de 147 m² i dag fremstår som en samlet enhed.

– Vi kiggede på mange lejligheder i området omkring Rådhuspladsen i København, og projektet med at sammenlægge de to oprindelige lejligheder har nok skræmt de fleste, for her fik vi en fordelagtig kvadratmeterpris. De to lejligheder var et labyrintisk virvar af 10 små rum, og vi er så glade for, at vi har revet vægge ned og åbnet op, så vi har fem større rum. Lejlighedens nye planløsning er mere overskuelig, og vi kan hele tiden se den anden og mærke hinandens nærvær, fortæller Jonas Vigger Hansen.

Personlig indretning

For at imødekomme den over 100 år gamle lejligheds arkitektur har parret valgt at indrette med herskabeligt interiør, der får modspil af et stramt, sortlakeret køkken og nøje udvalgte, håndlavede designmøbler.

– Vores ting skal passe ind i lejlighedens stil, men det skal også passe til vores smag og til de ting, vi har i forvejen. Vi indretter på ren intuition. Det giver et mere personligt hjem, siger Jonas Vigger Hansen.

Netop det med personligheden er vigtigt for parret. Med en spansk baggrund har Maria Flores Calles også sat sit aftryk på indretningen, og resultatet er en fusion mellem sydlandsk varme og nordisk enkelhed.

For eksempel har parret valgt at indrette med materialer som marmor og læder, som er typiske for sydeuropæiske hjem, og flere rejsefund fra Spanien, blandt andet lysekronen i spisestuen, har fået plads i lejligheden.

LÆS OGSÅ: Christina har ramt det perfekte mix mellem nordisk design og italiensk elegance

Men selv med mange års erfaring i møbelbranchen med trends og tendenser har Jonas Vigger Hansen og Maria Flores Calle måttet sande, at indretning tager tid.

– Det har været en stejl læringskurve for os, og vi har også udviklet vores smag undervejs. For når der skal vælges nye møbler, skal du jo gå efter, hvad der giver mening for dig – og det kræver, at du finder ind til din egen identitet og smag. Vi har lært både af vores tilvalg og vores fravalg. Og når vi først har fundet ind til essensen, har vi holdt fast, så stilen bliver gennemgående for vores hjem. For os har det handlet om at skabe et hyggeligt og personligt hjem, vi kan lide at være i.

Boligreportage: En labyrint af små værelser blev til fem åbne og herskabelige rum

Hvem?

Jonas Vigger Hansen, salgs- og marketingansvarlig for Ox Denmarq, og Maria Flores Calle, senior project manager, sammen med deres søn Alberto på tre måneder.

Hvad?

En 147 m² stor lejlighed på Vesterbro i København.

Trappeopgang med mosaikgulv

I bygningen fra 1905 er både mosaikgulv, de høje, udskårne paneler og plaketter bevaret.

LÆS OGSÅ: Herskabeligt byhus med tidsløst og minimalistisk design

Trappeopgang med sildebensparket

Overvej at inddrage bygningens materialer ved en renovering, idet det skaber sammenhæng som her, hvor trappeopgangen har et sildebensparket i eg nøjagtig som det gulv, parret har valgt i deres lejlighed.

Spisestue med sildebensparket

I en herskabslejlighed med stuklofter bliver arkitekturen understreget ved at vælge lamper eller møbler i samme stil som her, hvor Jonas Vigger Hansen og Maria Flores Calle har valgt en krystallysekrone over langbordet fra det nu lukkede møbelfirma Axelsen. De håndlavede spisebordsstole og lænestolen er fra Ox Denmarq. Wireskålen er en gave fra familien i Spanien, og vasen er fra Pols Potten. Til venstre hænger en tegning af det antikke, romerske tempel Pantheon, som parret har fået i gave.

Newyorkervæg i herskabslejlighed

Et eklektisk mix giver en mere personlig indretning som her, hvor lejlighedens herskabelige rammer med stuk og sildebensparket bliver mødt af en rå, newyorkerinspireret glasvæg fra RackBuddy.

Spisestue med sildebensparket

Herskabslejligheden på de 147 kvadratmeter er oprindeligt to mindre lejligheder, som parret har fået lagt sammen. For at opnå et helhedsindtryk er de gamle gulve fjernet, og i stedet for har rummene fået et sildebensparketgulv i eg. I spisestuen har parret valgt Relaxed Green fra Flügger, der er en populær farve i Spanien, hvor Maria Flores Calle er født. Wireskålen fra Oca har de modtaget i gave, og vasen er fra Pols Potten.

Stue med sildebensparket

Parret har gjort ekstra ud af at få de to lejligheder til at smelte sammen ved at få hjælp af professionelle stukkatører til at reparere stukken. Andre steder har de fået opsat stuk speciallavet i Italien. Sofaen er fra Forms, og de to sofaborde er fra Ox Denmarq. Den hvide vase, den grønne keramikskål og glasvasen er alle vintage.

Newyorkervæg i herskabslejlighed

Et stort newyorkerinspireret glasparti lader dagslyset passere mellem de to rum og giver også følelsen af at være sammen, selv om man befinder sig i to forskellige rum. Selve væggen er lavet af RackBuddy.

Sortlakeret køkken med messingdetaljer

Et mix af materialer som gråolieret træ, messing og sortlakerede elementer i køkkenløsningen fra Kvik skaber et moderne køkken, der står i kontrast til lejlighedens herskabelige træk. Pendel fra countrystyle.se og i midten et konsolbord i rosentræ, parret har fundet på et loppemarked på Frederiksberg.

Sortlakeret køkken med messingdetaljer

Stål er igen tilbage i indretningen, og gerne i mix med den mere gyldne messing. Her er det en isspand og kande fra Stelton mod et armatur fra Newform. Stel og hvid kande fra Aida. Den hånddrejede træskål er et vintagefund fra 1960’erne. Skærebrættet har parret fået i gave.

Soveværelse i herskabslejlighed

Parret har indrettet med mange gaver, de har fået fra nær og fjern, og det skaber et hjem fyldt med minder. Her i soveværelset hænger en vintagelampe, som en samarbejdspartner har fundet i Frankrig og hjembragt til sin egen bolig, men da han besøgte parret og deres herskabslejlighed, kunne han se, den passede bedre hertil. Straks efter fik parret pendlen i gave. Tøjstativet er fra Ox Denmarq, sengen er fra Wonderland, og sengetæppet er fra Georg Jensen Damask.

Mere inspiration?

Se også denne herskabslejlighed, som byder på masser af unikke detaljer