spisestue pyntet til jul
Lejlighed

Boligreportage: Feminin og doucet jul

af Karoline Mathilde Sohn Iversen / Foto: Carina Krüger 14.12.2020
Kom med indenfor, når Mette Myhlendorf pynter feminint og doucet til jul i sin smukke herskabslejlighed på Frederiksberg.

Hvis man bliver bedt om at nævne den mest julede farve, vil mange nok svare rød, men hos Mette Myhlendorf er der intet rødt at finde i juletiden.

– Jeg hader simpelthen rød, siger hun.

Hendes jul er i stedet mere doucet, for at julepynten ikke overtager, men går i spænd med den øvrige indretning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Min oppyntning er nok lidt dimset, men jeg laver zoner for at undgå, at pynten overtager det hele. Jeg laver for eksempel nogle grene med pynt på, hvor hver gren har pynt i den samme farve for at holde det roligt og afstemt, selv om det er dimset, siger Mette Myhlendorf.

Læs også: Farverigt julehjem med masser af traditioner

Juletræet med sin pynt

Pynten i hjemmet er da heller ikke kun flettede julehjerter og glaskugler, den inkluderer også Golden Gate Bridge i San Fransisco for at inkludere gode rejseminder i julen.

– Jeg tager altid et stykke julepynt med hjem fra alle rejser. Det er altid så hyggeligt at hive dem frem, fordi vi kan mindes de gode oplevelser. Det gør julepynten mere personlig, mener Mette Myhlendorf.

Lige så vigtigt som at julen er personlig, er det, at juletræet kommer op. 1. december henter Mette Myhlendorf et træ hos den lokale juletræssælger, og så skal det pyntes.

– Det mest centrale ved min oppyntning er juletræet. Det er altid et kæmpe normannsgrantræ, som bliver meget nøje udvalgt. Min yndlingsjulesang er også Juletræet med sin pynt, for der er ikke noget mere julet end juletræet, der bliver pyntet. For mange er det en pligt at hive kasserne med julepynt frem, men sådan har jeg det slet ikke. Julen er min favorittid, og jeg kan sagtens bruge flere dage på at pynte op, siger hun.

mette myhlendorf kræmmerhuse

Hvem: Mette Myhlendorf, grafisk designer og stifter af mettemyhl.dk, og hendes to sønner, Albert, 17, og Bertil, 12.

Hvad: Herskabslejlighed på Frederiksberg på 105 kvadratmeter.

pyntet juletræ

Et juletræ pyntet i neutrale farver gør, at det ikke overtager rummet fuldkomment.

radiatorskjuler

Radiatorskjulere giver ekstra finish til et rum, fordi det bliver mere strømlinet. Denne har dog et ekstra formål, nemlig at agere hylde for nips. Englespillet er fundet i Sverige.

spisestue med julepynt

Ved at vælge grene og kranse som en del af juleoppyntningen, får du nemt og elegant naturen ind i boligen. Suppler med vaser i forskellige højder og drøjder, og du får det fineste julebord. Spisebordet her er hjemmelavet, og stolen er Penelope fra Catelli. Pendlen er fra Flos.

bakkebord med pynt

Har du diverse zoner i hjemmet, som er indrettet i en bestemt stil? Så kan du med fordel videreføre det til julepynten som her, hvor det minimalistiske går igen. Lampen er fra Flos og rullebordet er designet af Jaccues Adnet.

pyntede skabslåger

Ved at putte pyntegrønt i kræmmerhuse bliver pynten ekstra fin.

adventskrans

Vær ikke bange for at bruge farver og blomster, der ikke normalvis forbindes med julen.

julestue

Poul Kjærholm har designet både sofabordet og lænestolen.

grantræ i potte

Har du en krog, der er indrettet meget enkelt? Så kan du nemt pifte den op med noget mere kreativt julepynt. Foldeskamlen er af Poul Kjærholm.

Mere inspiration? Kom med indenfor i denne villa, der bare emmer af jul

juletræ