Farvet indretning hos Viva Bang
Lejlighed

Boligreportage: Forandring med et penselstrøg

af Nina Klinker Stephensen. Redigeret til web / Styling: Vivi Bang / Foto: Christina Kayser O. 28.10.2020
Indretningskonsulent Vivi Bang har indrettet sit hjem på Østerbro i København med et væld af farver, for ifølge hende er farver med til at definere et rum. Kom med indenfor i boligen på Østerbro, der stråler af farver.

I en klassisk københavnerlejlighed på Østerbro i København bor Vivi Bang, Christian Bang og deres to børn. Vivi Bang er selvstændig indretningskonsulent og stylist i firmaet Wise Interior, og hendes eget hjem er ofte ramme om indretningseksperimenter og forandringer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den nemmeste måde at skabe forandring på er ifølge Vivi Bang at male en væg eller et helt rum.

– Jeg malede køkkenet på en aften, og nu står det pudderfarvet, hvor det før var hvidt. Det definerer rummet, men det er bare maling og kan nemt ændres. Når vi bliver mætte af farven, maler jeg det om.

Forandring fryder

Det sker ikke så ofte længere, at Vivi Bang laver om i parrets lejlighed, men små forandringer får af og til lov til at flytte ind.

– Jeg laver ikke så tit om, som før vi fik børn. Og dog. Det er den fjerde sofa, vi har på et år. Men denne beholder vi. Vi startede med en lys, eksklusiv designersofa, men det var bare ikke særlig praktisk med små børn. Man kan sagtens bo lækkert, selv om man har børn, men nogle ting er det praktisk at vente med at anskaffe, til de er lidt større, forklarer Vivi Bang.

Lejligheden er på 100 kvadratmeter, og overalt er tænkt i praktiske opbevaringsmuligheder. Christian har for eksempel bygget skabe rundt om parrets seng, som desuden kan vippes op og har opbevaring under sig.

Stilen i parrets hjem er elegant og luksuriøs, men også med humoristiske nedslag som for eksempel abebilledet i køkkenet. Vivi Bang vælger altid farver fra hele paletten, og sorte og grå toner får sjældent lov til at stå alene. Stuen er det sted i hjemmet, der oftest ændres på. Men Vivi Bang har en regel:

– Når noget nyt kommer ind, skal noget andet ud. Jeg gemmer ikke, men betragter mine ting som noget, jeg har til låns. Det er trods alt kun ting.

LÆS OGSÅ: Moderne herskabslejlighed i pastelfarver

Vivi Bang

Hvem: Vivi Bang, indretningskonsulent og stylist, hendes mand, Christian Bang, og deres to børn.

Hvad: Nyistandsat lejlighed på ca. 100 m² på Østerbro i København.

Harmoniske farver

Ifølge Vivi Bang, kan farver være med til at definere et rum. Mal væggene i alle rum i få, velvalgte nuancer, og undgå alt for skarpe og gennemtrængende farver.

Skab en rød tråd gennem hele hjemmet ved at indrette med interiør i de farver, du har malet væggene i et andet rum.

Stue i rolige farver

Udtrykket i stuen er roligt, selv om der er brugt mange farver. Hold dem i lyse og lette nuancer, og brug farver inden for samme skala. Sofaen er fra Ikea, puderne er fra Christina Lundsteen og Pagunette, plakaten er fra Stilleben, og gulvtæppet er fra Kirsten Fribert.

Farverigt hjørne af stuen

Udnyt et hjørne af stuen til at samle alle hjemmets farver så som et farverigt gulvtæppe, møbel og tilhørende accessories. Den blå stol er fra Gubi, sofabordet er fra Frama, og kultegningen er lavet af Christian Bangs søster, Stine Korsgaard. Vasen på sofabordet er lavet af Muranoglas og købt hos instagram-shoppen Millefiori.

Sovevaerelse med farver

I soveværelset er sengen indrammet af høje skabe, som Christian Bang selv har bygget. Det giver plads til ekstra opbevaring og fungerer som en alkove. Mal væg og skabe i samme nuance for et elegant udtryk. Denne farve hedder Evening Green og er fra Jotun.

farverige gardiner i sovevaerelset

Indret soveværelset med farverige gardiner fra gulv til loft, og kombinér dem med puder i samme nuance for at skabe en rød tråd. Sengen er fra BoConcept, og sengetæppet er fra Butik Personlig. Den lyse træstol er fra &Tradition.

Badevaerelse med farvede fliser

I et lille rum så som på badeværelset, kan mørke fliser få det til at se mindre ud, end det er. Overvej derfor kun at beklæde halvdelen af væggen med fliser, og mal resten af væggen i en lys nuance.

Mere inspiration? Se også Lys og enkel helårsbolig på Møn

Lys bolig på Møn