Julestue i Charlottenlund
Hus

Boligreportage: Nostalgisk julehjem fyldt med barndomsminder

af Pia Olsen/living stories.Redigeret til web / FOTO Frederikke Heiberg 1.12.2020
Kom med på besøg i denne murermestervilla, der emmer af jul, og hvor der hvert år bliver pyntet op med fine arvestykker, souvenirs og minder fra barndommen.

Hos ejendomsmægler Nanna Meyer handler julen ikke om at skulle ud og investere i en masse julepynt hvert år, for den handler primært om at værne om de ting, hun har, og glædes ved dem år efter år. Derfor har meget af af julepynten i murermestervillaen i Charlottenlund fulgt Nanna siden hendes barndom. Læs med her, og se, hvor fint man kan pynte op til jul med både gamle minder og nye dekorationer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jul med faste dekorationer

Hvert år i slutningen af november laver Nanna Meyer en adventskrans, der bliver tændt første søndag i advent. På den måde spejler familiens tradition så mange andre danske familier, men det bemærkelsesværdige er, at selve adventskransen af tørrede grene har Nanna Meyer haft i over 13 år.

– Jeg holder meget af en klassisk jul fyldt med traditioner, og derfor handler vores jul meget om gentagelser. Ligesom vores julepynt altid har de samme pladser herhjemme, har jeg haft mange af vores julesager i en årrække. For eksempel fik jeg topstjernen i 18-års fødselsdagsgave, og adventskransen bliver gemt fra år til år. Jeg dekorerer godt nok kransen på ny, så den bliver lavet lidt om, alt efter hvad jeg er i humør til.

Julens farver

– I mange år har den dybe græsgrønne været min primære julefarve, så de røde toner er helt nye for mig at arbejde med. Jeg er altid lidt forsigtig med at blande for mange farver, da udtrykket ikke skal råbe for meget. Men den røde farve fungerer fint til vores eksisterende juleunivers, fordi den primært er brugt i blomsterdekorationer som med adventskransen og i mine julebuketter med de dybrøde amaryllis kombineret med tørrede frøstande i røde toner og gran, siger hun.

LÆS OGSÅ: NORDISK JUL MED ET TVIST AF ROMANTIK

Nanna Meyer, ejendomsmægler

Hvem: Nanna Meyer, 38 år, ejendomsmægler og medejer af interiørfirmaet NTER, hendes kæreste og deres to børn.

Hvad: Murermestervilla fra 1927 på 200 m² i Charlottenlund.

Indgangen til Murermestervillaen

Kom med indenfor i denne flotte Murermestervilla i Charlottenlund. Huset er fra 1927 og har derfor en gammel facade, men inden i, er det eneste der er gammelt, de barndomsdekorationer som Nanna Meyer pynter huset op med til jul.

Lysestager og kirke

Her har Nanna Meyer valgt at sammensætte nye lysestager fra Klong, sammen med pynt fra barndommen. Her er det en lille kirke i brændt ler fra hendes gamle nisselandskab som har fulgt hende siden hun var lille.

Julens farver i vaser

Almindelige objekter kan også bruges som diskret, stemningsskabende pynt, hvis du sætter dem sammen med farver, der passer til resten af juleindretningen. De tre farvede flakoner er fundet hos Miniloppen.

adventskrans fra barndommen

Ved siden af de fine vaser i køkkenet, står denne flotte adventskrans, som har fulgt Nanna Meyer de seneste 13 år. Kransen bliver hvert år dekoreret forskelligt, blandt andet med kugler imellem, andre slags lys og anden pynt.

Blomster dekoration

En anden type juledekoration der er at finde i Nanna Meyers julehjem, er denne vase hvor julens farver er blandet på en diskret måde, i en samlet dekoration med amaryllis, fyr, tørrede græsser og indfarvede grene. Topstjernen er endnu et af barndommens minder, som Nanna fik i 18-års fødselsdagsgave.

julebuket som pynt

Er din borddækning fyldig med iøjnefaldende blomster, behøver du ikke nødvendigvis dug. Nanna Meyer har ikke altid været glad for rød, men i en varm farve og brugt på en diskret måde som her, tilfører det en elegant julestemning. Hvis du heller ikke er så glad for den klassiske røde farve på julebordet, kan du nemt holde det simpelt, med enkelte genstande så som en flot buket og lys på bordet, i julens farver.

Juletræet i stuen

Når træet først har fået fod på, bliver det pyntet efter alle kunstens regler med det gamle stads.

– Jeg kunne ikke undvære et juletræ i december. Uden et juletræ er det ikke rigtig jul for mig. På samme måde er julepynten på træet altid klassisk og fyldt med traditionelle kugler og figurer, som jeg køber lidt nyt af hvert år, men du finder ikke nogen finurlige insta-trends her.

– Vi skaber også minder sammen omkring pynten, som da drengene fik en tinsoldat hver på en tur til London, og nu hænger de to soldater her på træet. Det er hyggeligt at have som minde, og de fine figurer passer ind i vores juleunivers.

Kan du ikke få nok af jul? Læs også Boliggalleri: Villaen der emmer af jul

Julestue