Østrigs Turistbureau
Annonce

Den østrigske villa er omgivet af bjergtagende natur. Og du kan overnatte der.

Annonce for Østrigs Turistbureau. Foto: Österreich Werbung, Susanne Einzenberger 12.07.2023
Det sydlige Østrig gemmer på spektakulære bjerge, smukke søer og frodig natur. Midt i det hele ligger Villa Verdin som en rolig oase og midtpunkt for de aktiviteter, som området byder på.

En vandretur i Alperne med udsigt til en blikstille sø. Et dyp i det krystalklare vand. Eller en afslappende eftermiddag ved søbredden under vinranker, blåregn og fyldige trækroner.

I den sydlige del af Østrig findes der spektakulære naturoplevelser, det er svært ikke at blive bjergtaget af. Indhyllet i alt det grønne og lige ned til Millstätter See ligger det charmerende og finurlige hotel Villa Verdin, hvor vintage møder kitsch, og udsigten kan få roen til at falde over de fleste.

En hyggelig base i det grønne

At komme ud i naturen er for mange af opskriften på at komme ned i gear og forlade hverdagen for en stund. Villa Verdin er den perfekte base, hvis man gerne vil opleve den østrigske natur på nært hold. Beliggende ned til Millstätter See i forbundslandet Kärnten er villaen omgivet af spektakulær natur, som kan nydes både udendørs og inde fra de finurlige stuer og værelser.

Udefra ligner Villa Verdin et sandt eventyrslot med spir og tårne klemt ned mellem søen og Alperne. Her vokser alt fra blåregn til kirsebærtræ og får det lysegule hotel til at ligne en sydlandsk villa. Det er nu heller ikke så langt fra sandheden, for Kärnten grænser op til både Slovenien og Italien.

Foto: Österreich Werbung, Kurt Bauer

I entréen bliver man mødt af en imponerende trappeopgang beklædt med mørke træpaneler. Her bliver portrætter i guldrammer oplyst af en gammel smedejernspendel, og over dem troner jagttrofæer med gevirer. Der er ikke sparet på detaljerne.

Stuer og værelser er dekoreret med nips, ornamenter, lamper, spejle og planter. Indretningen er eklektisk med både mønstrede lænestole og 60’er-sofaer. Hvert rum er malet i sin egen farve, som ikke nødvendigvis passer til resten af interiøret. Men det bidrager til den hyggelige atmosfære.

Fra vinduerne og haven er der udsigt til de imponerende Nockbjerge, som spejler sig i søens blanke overflade. Og vil man ud i det fri, behøver man blot bevæge sig ud på terrassen, hvor man kan nyde udsigten over Millstätter See, mens man slænger sig i en hængekøje.

Bondegårdsferie, camping eller lejlighed

Vil man gerne endnu tættere på naturen, rummer Østrig mange andre overnatningsmuligheder. Skal man helt tæt på, er campingferie oplagt – og der er intet som at vågne op til synet af et dramatisk bjerglandskab og helt roligt azurblåt vand.

Foto: Achensee Tourismus

Østrig har ingen kystlinje, men til gengæld er her mange søer, som både er smukke at se på og perfekte til en frisk svømmetur. På en campingtur i Østrig kommer både sanser og kamera på overarbejde, for der er nok at tage ind, og det smukke landskab kan overvælde de fleste fotografer.

Husk at tjekke reglerne for camping i det forbundsland, du planlægger at rejse til. Det er selvfølgelig altid muligt at overnatte på en campingplads, men hvis man gerne vil campere frit, kan reglerne variere.

Østrigs Turistbureau
Foto: Österreich Werbung, Sebastian Scheichl Creator

Får man nok af den friske luft, er der masser af hoteller og ferielejligheder til forskellige budgetter og behov. Skal der gå helt Sound of Music i den, kan man indlogere sig på en østrigsk bondegård, der byder på hjemmelavet mad, gæstfrihed og autentiske oplevelser i idylliske omgivelser.

Find masser af muligheder for overnatning ved vandet i Østrig her.

Vandring på alle niveauer

Det er oplagt at tage vandrestøvlerne på, hvis man gerne vil udforske den østrigske natur. Østrig gemmer på et hav af vandreruter, både korte og lange, lette og udfordrende. Og hvad enten man er på jagt efter sneklædte bjergtinder, spejlblanke søer, barske klippeformationer eller græsgrønne enge, findes der en rute, der passer.

Østrigs Turistbureau
Foto: Österreich Werbung, Ruedi Homberger

Man behøver med andre ord ikke at have kendskab til vandring eller være på et specifikt niveau for at opleve lpelandet mod syd. Snør skoene, og tag på en let gåtur, en kort vandretur, en længere dagstur eller en flerdagstur med overnatning.

Lette gåture: Overalt i Østrig er der lette ruter, der giver en forsmag på noget af den fantastiske natur, der findes i landet.

Korte vandreture: Der er et hav af kortere ruter, der på et par timer giver et indblik i de enestående naturoplevelser i bjergene eller omkring de smukke søer.

Længere dagsture: Er man ikke til overnatning i naturen, er der flere ruter, som er lidt længere og fører til udfordrende bjergtoppe, hvor udsigten er en passende belønning.

Flerdagesruter med overnatning i hytter på bjerget: Den fuldendte alpeoplevelse om sommeren er at teste en af de længere flerdages ruter, hvor man enten overnatter i telt eller i de opstillede bjerghytter. Man kommer ikke tættere på naturen, og det er en god mulighed for at møde ligesindede vandreentusiaster.

Er man ikke til vandresko og bjergklatring, er der også masser af cykelruter langs søer og enge.

Læs mere om vandring, cykling og klatring i Østrig her.

Østrigs Turistbureau
Foto: Montafon Tourismus GmbH, Schruns / packyourthingsandtravel

Østrigs natur

  • 27 % af det østrigske land er naturbeskyttet.
  • Østrig har 6 nationalparker.
  • I Østrig er 58 landsbyer en del af de såkaldte vandrelandsbyer, der har særligt fokus på at skabe den perfekte vandreferie for feriegæsterne.
  • Du behøver ikke vælge en ferie i bjergene for at opleve vandrekulturen i Østrig. Mange af byerne, som Innsbruck og Salzburg, giver også rig mulighed for at opleve naturen, selv om du bor i byen.