Lejlighed

En Newyorker-inspireret lejlighed

af Anne-Catherine Scoffoni og Pia Olsen / Foto: Anne-Catherine Scoffoni 16.03.2015
I denne lejlighed i den københavnske hipsterbydel Vesterbro mikses nordiske elementer, rå storbydetaljer og skæve etniske indslag. Kom med indenfor!

Rå overflader og miksede teksturer er hovedingredienserne i Cecilie Sonne og Mikkel Webers storbyoase i Vesterbros smørhul ved Værnedamsvej, fyldt med originale designbutikker, kaffebarer og gourmetmad.

Inspiration: Indret med smukke grene

Fra Vesterbro-lejlighed til N.Y.-loft

På mange måder er parrets stil lige så eklektisk og mangesidig, som verden ser ud på gadeplan, for den 130 kvadratmeter store lejlighed er et personligt miks af nordiske naturlige elementer, rå storbydetaljer og skæve etniske indslag.

Cecilie Sonne og Mikkel Weber har kun boet i lejligheden på Tullinsgade på Vesterbro i København i et år. Og de første ni måneder er gået med at renovere. Parret har stort set lavet alt selv, også når det kom til de store projekter. Blandt andet har de ændret planløsningen, så den passede bedre til deres livsstil. Køkkenet er flyttet fra lejlighedens bageste rum og helt frem. Og så har Cecilie Sonne haft gang i den helt store afpudsning af vægge for at få et cool og råt newyorker-look. Murstensvæggen giver nemlig tekstur til rummet og udsmykker nærmest hele spisestuen – en enkel og effektfuld idé.

FÅ FLERE BOLIGTIPS- OG TRICKS MED ET ABONNEMENT PÅ MAD & BOLIG!

4 tips til den etniske Newyorker-stil

  1. Miks kontraster. Fx nyt og gammelt, rå materialer og fine materialer, og tunge og lette møbler. Det gør dit hjem spændende.
  2. Sort kræver mod. Brug farven sort til at give din bolig kant – og bryd den med farver, bløde materialer og lette møbler, så den ikke kammer over og bliver den nemme løsning.
  3. Naturen er rå. Så invitér dens materialer som pels, træ og sten indenfor.
  4. Gør det til din egen stil med humoristiske elementer.

Læs også: 6 smukke sengeborde

Se hele den unikke lejlighed i galleriet nedenfor: