Et levende hjem fyldt med fund
Boligreportage

Et levende hjem fyldt med fund

af Marianne Thuesen 9.06.2015
Foto: Charlotte Schmidt Olsen
I sin del af en smuk, gul dobbeltvilla i Aalborg har Susanne Nielsen fået plads til både bolig og sin grossistvirksomhed Who found Otto med smukke vintagefund fra hele verden indkøbt til videresalg.

Otto ligger og slapper af på trappen. Otto er nemlig ikke kun en del af navnet på Susanne Nielsens virksomhed Who found Otto, men er også navnet på en skøn, rød hankat, der bor under samme tag som både virksomhed og Susanne selv. I halvdelen af en smuk gul dobbeltvilla i Aalborg har Susanne indrettet sin hyggelige private bolig i samme vintageinspirerede stil som de ting, hun sælger fra sin virksomhed. Navnet Who found Otto er ikke tilfældigt. – Navnet er egentlig tænkt som en indstilling til livet, der handler om at søge og finde ting med ægthed, sjæl og substans. Hver ting skal gøre en forskel. Otto er jo et drengenavn og skal signalere, at stilen også indeholder ikke-romantiske elementer, fx industriel vintage, arkitektoniske ting som døre og låger og originale farver på møblerne, forklarer Susanne, mens katten Otto spinder velfornøjet i baggrunden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Lejlighed med fransk vintage

Have til afslapning

– Om det er opholdsrum i stueplan, sove-arbejds- rummene på 1. sal eller gæsteafdelingen i kælderen, holder jeg af dem for deres funktionalitet og det dejlige lys, der er her. Det er også vigtigt for mig, at haven er syd- vestvendt, så der er vidunderlig aftensol på den store træterrasse. Da mine arbejdsdage ofte bliver lange, er det rart at kunne nå en sidste rest af solen, når jeg er færdig på kontoret, fortsætter hun. Der er adgang til terrassen og den dejlige have direkte fra køkkenet. Her lader Susanne op ved at luge, plante eller slænge sig i det store gamle træbadekar, som hun har stående som en fast installation.

FÅ MERE INSPIRATION TIL HAVEN, MADEN OG HJEMMET MED ISABELLAS!

De gode fund

Susanne brænder for at gøre gode fund, så Who found Otto-kollektionen er under løbende udvikling. Det, at ting har patina og historie, er noget af det vigtigste for at kunne komme med i kollektionen, og de fleste ting er unika. Dog er der kommet lidt ny produktion ind med tiden, men selv disse møbler er delvist lavet af gamle materialer, fx smukke vinduer, lamper skabt af glas fra vinbranchen og korn- og melsække, som omdannes til smukke puder og sengetæpper. På samme måde er Susannes egen bolig også under løbende udvikling, da tingene derhjemme skiftes ud, i takt med at der dukker nye fantastiske sager op hos Who found Otto, der passer ind i Susannes hyggelige stil. På den måde er det er levende hjem.

Susanne finder bl.a. de unikke sager på loppemarkeder rundt om i verden. Fx de velkendte fra tiden i London – hvor hun altid kigger efter farvet glas og gamle tekander af sølv, som er hendes helt private, absolut tilbagevendende svage punkt. Det legendariske Sunbury Antiques Market, som ligger sydvest for London og afholdes hver anden tirsdag, er altid et besøg værd. Men Susanne bruger også altid tid på lokale markeder, når hun er på ferie rundt om i verden, for at se, om der skulle gemme sig en værdifuld skat, der bare må med hjem.