Boligreportage
Boligreportage

Fransk idyl i Hørsholm

Af Jytte Boch 15.01.2016
Et dansk-fransk par har selv tegnet og bygget et ægte, provencalsk drømmehus i Nordsjælland. Parrets hus er udelukkende lavet med byggematerialer fra Frankrig. Kom med indenfor i det skønne hus her!
Efter flere år i Frankrig tog parret Rikke Hultgren og Georges Trad tilbage til Danmark i 1997 og lejede sig ind på et husmandssted ved Hørsholm med god udenomsplads. Her startede de eget firma og importerer gamle franske møbler, byggematerialer og alt til hjemmet og haven fra Frankrig. Læs også: Fransk visit i Norge

Parret tegnede selv huset

I begyndelsen var parret lejere af husmandsstedet i Hørsholm og drømte om at bygge eget hus på grunden. Og det skulle selvfølgelig være et hus i ægte fransk landstil, og Rikke tegnede selv huset. I 2004 købte de ejendommen, de før boede til leje i. Alle byggematerialer har Rikke og Georges købt i Frankrig og fået bragt til Hørsholm i Nordsjælland. Fx er de gamle, originale hoveddøre blev fragtet fra Frankrig sammen med klinker, vinduer og tykke tagspær. Eneste danske element er de udvendige mursten, som alligevel skulle pudses over. De færdiggjorde først den ene ende af huset, så de havde et sted at bo, mens den anden del blev lavet. Læs også: Smuk fransk indretning - få stilen

Indretning i middelhavsstil

Rikke og Georges har indrettet huset i samme middelhavsstil som de ting og møbler, de henter i Frankrig. – Mit yndlingsrum er nok førstesalen, som vi har lavet til ét stort opholdsrum med tykke, synlige bjælker og højt til loftet. Herfra kan man se ned gennem trappeforløbet til spisestuen og følge med i alt, hvad der foregår i huset, og så sover børnene jo tæt på, fortæller Rikke.

Skønne uderum

Ganske som det er skik og brug i Frankrig, har Rikke og Georges etableret forskellige uderum, der benyttes fra forår til sent efterår. Uden for spisestuen står et fransk langbord til udendørs spisning, og op ad huset er der lavet et overdække med flydesofa, hvor familien opholder sig det meste af sommeren. SE BILLEDER FRA DEN SMUKKE BOLIG I GALLERIET HERUNDER!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.