På besøg

Indret den perfekte garderobe

af Katharina Schüler / Foto: Mette Wotkjær 21.04.2015
Klæd dig af og på i fede omgivelser. Vi guider dig til, hvordan du indretter den perfekte garderobe og holder orden i dine ting med det rette udstyr!

Vi går nok alle sammen og drømmer om den perfekte garderobe og det helt store walk-in-closet, hvor tøj, sko og tasker kan få lov til at pryde de mange skabe og skuffer i al deres eksklusivitet. Desværre er det de færreste af os, der har pladsen og tiden til at gå i gang med den helt store ombygning, og garderoben går dermed hurtigt hen og bliver en overset del af hjemmets indretning. Heldigvis er der mange måder at komme efter det på, og investerer du i gode garderobemøbler, er det muligt at skabe og indrette den perfekte garderobe på selv meget få kvadratmeter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tre forskellige typer af garderobe

Den perfekte garderobe

Den perfekte garderobe indeholder få men vigtige basiselementer, som vil får dit rum til at fremstå både flot og funktionelt. Et velindrettet garderobesystem er vigtigt, hvis du fx har meget tøj og mange sko, da der helst skal være plads til det hele. Bøjlen er muligvis din garderobes bedste ven, så investér i nogle af god kvalitet, så dit tøj ikke bliver ødelagt. Vælger du en garderobeløsning med åbne skabe, ser det pænest ud, hvis dine bøjler matcher. Det behøver dog ikke være dyrt, uanset om du går efter bøjler af træ eller metal. Du kan tilføje masser af personlighed til din garderobe ved at opbevare dine smykker, tørklæder, hatte og sko i fine æsker og kasser. Samtidig undgår du en masse tid med støvekluden, og din garderobe vil fremstå mere stringent.

Den synlige garderobe

Mange af os vælger at ty til den synlige garderobe. Både fordi det er praktisk, men også fordi tøjet får lov til at stå fremme og inspirere. Det kræver dog sin mand at holde styr på det frithængende tøj, da det hurtigt kan gå hen og se rodet ud. Et godt tip til den synlige garderobe er kun at hænge det tøj op, som du bruger dagligt. Inddel gerne dit tøjstativ i bluser, bukser og kjoler og farver, da det giver bedre overblik.

Den hjemmelavede garderobe

Har du mod på det, kan du sagtens gå i krig med at bygge din egen garderobe. At bygge sin egen garderobe kan være en stor fordel, da man netop kan designe den efter sine egne behov og ønsker. Der findes mange gør det selv-guides, der fint demonstrerer, hvordan du kan bygge dit garderobesystem med få midler. Hvis gulvpladsen er trang, benytter mange sig af en bøjlestang, som kan hænge fra loftet. På den måde sparer man en masse guldplads. Alt efter hvor kreativ du er, kan du købe en bøjlestang fra din lokale byggehandler samt et par kæder til ophæng. Alternativt kan du lægge vejen forbi skoven og finde en kraftig gren, du kan hænge op med naturreb og dermed skabe din egen, unikke garderobeløsning.

I galleriet nedenfor finder du 7 smukke og inspirerende garderobeløsninger:

BESKYT DIT TØJ

Glasskab i garderoben beskytter tøjet samtidigt med det ser eksklusivt ud. Det gennemsigtige skab er også med til at skabe et bedre overblik over dit tøj og dine sko.

FIND PLADSEN

Hvis pladsen er trang, kan det være en fordel at bruge flotte knager til dine tasker og hatte. De små opbevaringsrum skaber et større overblik over dit ting og gør fordelingen mere overskuelig.

RYD UD OG SÆT TØJET I SYSTEM

Uanset hvad du finder på af løsninger, skal du huske, at der skal være plads til det hele. Kan du ikke finde pladsen til det, er det måske på tide at få ryddet lidt ud i gemmerne, så du kan få den perfekte garderobe.

SKAB OVERBLIK

Indret med åbne skohylder imellem skabene. De åbne hylder gør garderoben mindre kompakt, og du har samtidigt et godt overblik over din skosamling.

UDFORSK DE FORSKELLIGE MULIGHEDER

Byg din garderobe efter dine egne behov og ønsker. Bøjlestaven øverst gør at tøjet kan hænge frit, og der er samtidig god plads til opbevaring på hylden.

GØR DET STILRENT OG ROLIGT

Hvis dit ønske er, at din garderobe og brugte tøj skal gemmes væk er dette garderobeskab god inspiration. Med både skuffer, hylder, en bøjle til at hænge skjorter og kjoler på, og en indbygget vasketøjskurv får du en alt-i-en-løsning.

FÅ STYR PÅ SKOENE

Find pladsen til dine sko med et stativ udelukkende designet til skotøj.