bolig
Hus

Indretningstips: Indret med blåt

af Jemima Stanwix og Pia Olsen / Foto: Prue Roscoe 12.03.2015
Stylist Kirsten Bookalil er dybt forelsket i farven blå, som hun ikke er bange for at indrette sin bolig med fra gulv til loft. Kom med indenfor i hendes blå univers!

Født i Chicago, opvokset i Johannesburg og bosat i Sydney. Kirsten Bookalil har været noget af en globetrotter, men i dag har hun fundet sit hjem i den solrige australske hovedstad sammen med sine to døtre og familiens kat. Her har hun skabt en oase i blå og grå nuancer som ramme om familielivet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Boheme-bolig i Berlin

Væggene er malet i smukke, kølige nuancer, der går igen i Kirsten Bookalils hjem på flere kunstværker, lamper og såmænd også en velpolstret sofa i stuen.

– Jeg er vild med, hvordan neutral blå eller navy kan være og alligevel virke som et statement. Farven blå har mange dybder, og jeg kan sagtens forstå, at der er mange kunstnere, der har haft en blå periode, forklarer hun.

Læs også: Unik bolig med masser af DIY

Indret din bolig med blå strejf

Blå er en klassisk farve i indretningens verden, som både kan være neutral eller fungere som et statement, og bruger du farven korrekt, kan du give dit hjem en flot, moderne opdatering.

Tips til blå indretning:

  • Gå efter flere nuancer af blå, så udtrykket fremstår harmonisk og roligt.
  • Er du til spræl og liv, så sæt blå sammen med komplementærfarven orange. De to farver vil fremhæve hinanden.
  • Kølige nuancer af blå vil få dine rum til at virke større og mere luftige, mens varme nuancer af blå vil give et mere hyggeligt og intimt indtryk.
  • Vil du have drama i din indretning, så mal alle fire vægge i en mørk blå. Er du mere til den lyse skandinaviske stil, så gå efter en støvet blå.
  • Er du mere til de kølige blå farver, kan du med fordel tilsætte møbler i træ. Det bløder looket op.
  • Orker du ikke at male, så gå efter gulvtæpper, sengetæpper og billeder i blå farver. På den måde får du en stor blå flade på ingen tid.

FÅ SMUK BOLIGINSPIRATION LEVERET DIREKTE TIL DØREN MED MAD & BOLIG!

Blå med måde!

Der er dog en grænse for passionen, for blå kan også godt tage overhånd. Derfor er møbler og accessories i naturens egne materiale for at give de blå nuancer modspil.

– Ligesom så meget andet kan man godt overdyrke brugen af en farve eller et element i sin indretning. Derfor er et drys af blåt rigeligt til at sætte en stemning i dit hjem. Det er ligesom, når du laver en god middag. Her doserer du jo også smag og krydderier med måde, så én smag ikke bliver for dominerende. Det bedste resultat får du ved at skabe en god harmoni, lyder rådet fra Kirsten Bookalil.

I galleriet nedenfor kan du komme med indenfor og samle indspiration i Kirsten Bookalils fantastiske, blå univers: