Hus

Unik bolig med masser af DIY

af Klix Kommunikation og Pia Olsen / Foto: Living Stories 6.03.2015
Skabe af genbrugstræ, upcyclede borde og hjemmesyede puder. Kig med ind i en bolig, hvor al interiør har en historie - et hjem med kreative løsninger, som er til at gøre efter!

Det vigtigste ved et hjem er stemningen. Det er det første, Anne Cecilie Aarfing Kiær Thomsen siger, når hun bliver spurgt om sin indretning, der er behagelig og gæstfri. Hun lægger vægt på, at alt må og skal bruges. Du må sidde i alle møbler og beholde skoene på, når du er på besøg i Anne Cecilie og hendes mand Andreas Aarfing Kiær Thomsens hjem. Og så er der naturligvis altid champagne på køl, for man ved aldrig, hvornår der er noget at fejre.

Læs også: Boheme-bolig i Berlin

Anne Cecilie Aarfing Kiær Thomsen elsker at få idéer til interiør og møbler, der skiller sig ud. Hun syr fx sine egne puder, pifter et loppefund op med nye greb eller udtænker større svendestykker som det unikke klædeskab i soveværelset. Det har hun fået hjælp til af sin bror, som har bygget samtlige låger på det store skab i genbrugsbrædder fra Køge Savværk og gamle køkkenlåger fra Genbyg.

Grib stilen: Nordisk spisestue

Anne Cecilie Aarfing Kiær Thomsens forelskelse i unikke fund og idéer danner også rammen om hendes yndlingssted i lejligheden: spisepladsen i køkkenet. Her har hun sammen med sin mand skabt en oase ved at rive en væg ned og inddrage et tidligere bryggers. Lejlighedens 138 kvadratmeter er desuden møbleret med vintagemøbler, arvestykker eller kunst lavet af parrets venner.

3 gode DIY-idéer:

  • Alliér dig med bordbukke fx fra Hay, Ikea, Ilva eller Design by Us. Overvej, hvilken bordplade du vil have: marmor, træ, laminat, linoleum – eller måske gamle gulvplanker? Sidstnævnte kan du finde på genbyg.dk.
  • Giv din kommode eller skabslåger nye greb. Se fx hos retrovilla.dk eller luxoliving.dk.
  • Find smukke stoffer på rejser, og sy dine egne puder. Lav dine egne kunstcollager af tapetrester, udklip fra magasiner og bøger samt nodepapirer. Eksperimentér dig frem, og brug evt. tusser, kul og akvarelfarver til at skrive cool citater eller give ekstra farve.

Bliv inspireret til dine egne DIY-projekter i galleriet herunder!