Julestemning | Jul i Vedbæk
Hus

Julestemning | Jul i Vedbæk

af Klix kommunikation 3.12.2014
I den smukke, hvide villa har familien Palm Svaneeng Mertz pyntet op til jul med julekugler, kogler og hjemmebag. Der er lagt op til en klassisk jul tilsat et moderne twist med turkise detaljer og hjemmelavede dekorationer. Kom i julestemning lige her!

Inviter ægte julestemning indenfor

Hvad: Patriciervilla på 250 m2 med tilhørende anneks.
Hvem: Christina Palm Svaneeng Mertz, 28 år, gift med Brian Palm Svaneeng Mertz, 36 år, som er direktør i det norske it-firma Nio Inc. Conrad på et år og fire måneder og Cornelius på otte år.
Hvor: Vedbæk nord for København.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Christina og Brian Palm Svaneeng Mertz flyttede ind i deres patriciervilla i Vedbæk for fire år siden. Den klassiske villa med højt til loftet byder på en helt særlig stemning i december måned, hvor Christina gør meget ud af at pynte op i alle rum. - Fordi vi altid er hjemme, betyder det meget for mig at gøre det ekstra julehyggeligt. Vi arbejder begge hjemmefra og har ofte forretningsmøder i huset, så når det bliver jul, vil jeg gerne have, at julepynten ikke forstyrrer indretningen, men tværtimod tilføjer noget til stemningen. Hver morgen tænder vi stearinlys i alle rum, og når det er koldt udenfor, tænder vi også op i pejsen. Det gør atmosfæren herhjemme fantastisk hyggelig i december.

LÆS OGSÅ: Inspirerende julestemning

Den vigtigste tid på året

Julen er den vigtigste højtid for Christina, der allerede i november måned begynder at tænke på julepynt. - Jeg elsker jul! Og jeg glæder mig altid rigtig meget til at komme i gang med at pynte op. I starten af november går jeg i Illums Bolighus for at suge inspiration til mig. Jeg har masser af julepynt derhjemme, så jeg går ikke derind for at købe noget, men jeg ender da sommetider med at supplere samlingen med en lille ting, fortæller hun. Sammen med manden, Brian, besøger hun også Bering, som hvert år holder et julearrangement for venner af huset. Og så er startskuddet på julesæsonen gået.

- Så går jeg i gang med at pynte op, og det gør jeg meget struktureret, så det ikke tager for lang tid. Selv om her er meget pynt, og der er mange værelser at pynte op i, så tager det mig ikke mere end en eftermiddag at pynte op. Al julepynten har jeg samlet i kasser, og så tager jeg bare et rum ad gangen.

LÆS OGSÅ: Opskrift på Emmerys bedste julesmåkager

Jul i de rette rammer

Når der skal pyntes op til jul, er noget af det vigtigste for Christina, at pynten passer til rammerne. - For mig handler det meget om at kigge på den stil, som man har i huset, og så tilpasse sin julepynt til det. Vi bor jo i en klassisk patriciervilla med klassiske møbler, så derfor passer eksempelvis den mere funky og moderne jul ikke til os, synes jeg. Da jeg boede i en minimalistisk indrettet lejlighed i København, var min julepynt anderledes. Derudover sørger Christina altid for at farvekoordinere pynten, så hjemmet bevarer sit rolige, afslappede udtryk. - Jeg prøver at holde hvert rum i hver sin farve, eksempelvis hvid, brun, rød, turkis eller lilla. Julepynt kan jo godt virke lidt forstyrrende for øjet, da der ofte sker mange ting i en dekoration, og derfor synes jeg, at det hjælper at få lidt symmetri og farvekoordinering ind i tingene. Netop dekorationerne laver Christina selv, og hun holder tit et vågent øje, når hun går tur med hunden i skoven. Her finder hun grene, kviste og kogler, som hun bruger til sine unikke juledekorationer.

Julefavoritter

I december nyder familien specielt julestemningen i vinterstuen med de bløde, lilla møbler. Her er vinduerne ud til haven så store, at familien føler, de sidder midt i sneen. Og med en kop varm kakao i hånden er det næsten som at være på en snehvid bakketop i Alperne. Også det store soveværelse på første sal er en favorit i de kolde måneder, hvor Christina jævnligt hygger op med en julebakke fyldt med brændte mandler og hjemmebag. - Vi elsker at ligge i sengen og se en god film, og skal man have varmen efter en lang gåtur i sneen, er der få ting, der kan hamle op med et skumbad!

Kom indenfor i det smukke hjem i Vedbæk, i galleriet herunder: