Vintage-stemning på Fanø
Boligreportage

Kunstnerhjem med autentisk vintage-charme på Fanø

af Ranvita La Cour 11.09.2015
Foto: Rishi - HappyLiving/House of Pictures
Patineret, vintage eller slet og ret smukt forfald. Den særlige ånd og stil, der kendetegner billedkunstner Marie-Louise Exners 250 år gamle hus på Fanø kan kaldes mange ting. Men én ting er sikkert, det føles ægte.
Det hele startede med en tilfældighed. Billedkunstner Marie-Louise Exner og hendes mand scenograf Snorre Lenzing skulle blot tilbringe to måneder på Fanø, men endte med at blive i over 20 år.
Se også denne smukke lejlighed med fransk vintage

Vintage med unik beliggenhed og historie

De faldt blandt andet for huset på grund af den unikke beliggenhed direkte ud til diget og vadehavet. Men også husets fortid som pensionat og tanken om, at stuen havde fungeret som spisesal for gæsterne, tiltalte hende.

Bestil et abonnement på ISABELLAS, og få inspiration til vintage-indretning og meget mere

– Jeg synes, det er vigtigt, at man kan se tidens tand. Man kan også se skønheden i forfaldet, som det er. Derfor lod vi også de rå vægge med den afskallede maling være. Vi fik på et tidspunkt besøg af en maler, og det kløede i ham efter at male hele huset. Han kunne ikke se æstetikken i det slidte. Men jeg synes, det har sin egen skønhed.

Genbrug i indretningen

Familien har aldrig købt nyt til hjemmet. Hjemmets møbler har de overtaget fra venner og familie, fundet i containere eller på anden måde klunset sig til for meget få penge. Også en stor del af renoveringen af huset er blevet til med klunsede genbrugsmaterialer. Mere vintage-inspiration: Et levende hjem fyldt med fund
Parret indretter heller ikke med en bestemt stil i tankerne. – Vi går ikke efter at ville opnå en bestemt stil eller stemning. Stemningen kommer med tingene – helt af sig selv. Min indretningsfilosofi er, at et hjem skal være som et skib. Jeg vil have en fornemmelse i maven af, at jeg er på vej et sted hen, når jeg er i det. Det må ikke “sidde fast” – og ende som nogle mursten med fine møbler i. Jeg vil have en følelse af at være på rejse.

Se parrets smukke hjem i galleriet herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.