Hus

Nordisk hygge møder afslappet New England

af Jens Barslund, foto: Lars Kaslov 27.06.2013
Hvidlakerede træmøbler, en svensk kakelovn, sølvstager og masser af dagslys. Se hvordan de to stilarter mødes i murermestervillaen i Holte

Der er dem, der flytter til et nyt hus, når drømme og behov ændrer sig, og så er der dem, der tænker ud af boksen og ikke er bange for at tænke stort - eller højt. For Charlotte Bloch og hendes mand blev løsningen på det hele en usædvanlig tilbygning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brug hylder på nye måder i boligen

Fra drøm til virkelighed
Charlotte Blochs mand havde længe drømt om et højloftet rum med glas i taget, og hun selv ville gerne have en ny og større spise- og opholdstue. En ny terrasse var heller ikke af vejen, hvis der kunne blive plads til det, når murermestervillaen skulle igennem en forvandling. Og som sagt, så gjort.

Boliggalleri: Feminin luksus

Strømmende lys
Udefra er det ikke til at se, at huset er bygget over to omgange. Stilen og de røde mursten er ens, men når du træder ind, hviler der et overraskende lys over boligen, hvis store åbne rum er kædet sammen af en hall med en bred trappe. Går du ligeud, kommer du ind i tilbygningen, hvor der er næsten syv meter til loftet, og lyset strømmer ind i stuen igennem ruden i toppen af det pyramideformede tag.

Læs også: 15 tips til en rustik bolig