Hus

Spansk Landbyhus med dansk sommerstemning

af Sabine Wesemenn, Foto: Christian Burmeister 9.06.2011
Lisbeth Fuglsang gav sit undseelige byhus på Mallorca en elegant ansigtsløftning med en sort og hvid farveholdning, designklassikere og kunst.

Udefra virker Lisbeth Fuglsangs hus på Mallorca ikke som noget særligt. En grå facade og grønmalede vinduer med skodder fremviser de sædvanlige guirlander af elektriske ledninger. Men bag den smalle hoveddør åbenbarer den arkitektoniske Askepot sine indre værdier. Lyse rum, masser af kunst og et kosmopolitisk miks af europæiske og amerikanske designklassikere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspirerende stilleben til boligen

Permant til ferieø
For seks år siden tog Lisbeth fra København til Andratx på vestsiden af den spanske ø. Dengang blev hun lokket af udsigten til de lange somre, den milde vinter og et spændende job som assistent i Patricia og Jacob Asbæks udstillingssted for samtidskunst, Centro Cultural. At skifte hjemadresse faldt hende på ingen måde svært. "Jeg kan bo alle steder," siger hun og ankom da også med ganske få møbler til ferieøen, der skulle være hendes hjem.


Lisbeth Fuglsang

Kunst, arv og design
"Gode tidløse designmøbler passer til al kunst og til enhver arkitektur," lyder Lisbeths motto, ganske som man vel kan forvente af en rejsende i design og kunst med rødder i Danmark. Derfor er hendes eget hjem også som en lektion i dansk design.

Den hvide bolig hitter

Arne Jacobsens myrestole er centrale i indretningen af den hyggelige spiseafdeling. De er kommet i selskab med en sort lædersofa designet af selveste Corbusier plus et par arvestykker, som er flyttet med. Hendes bedstemors skænk rummer det gamle arveporcelæn, der selvfølgelig er musselmalet og i blåt og hvidt. Det blå-hvide porcelæn bruger hun jævnligt, når hun dækker op til gæster i den lille lukkede gård.

Yndlingstingene skal ikke ligge gemt i skænken og er stadig flittigt i brug. Indimellem flirter de medbragte ting fra Skandinavien med Lisbeths fund fra de lokale loppemarkeder og med øens typiske keramik-ting.

Tips til at gå på loppemarked

Charmerende skrammel
Når hun har tid, kører hun tit omkring til de mindre landsbyer for at supplere sin samling af unikke fund. "Og jeg falder tit for noget junk,"

Overblik

Hvor
Andratx på Mallorcas vestkyst.
Hvad
Traditionelt byhus i typisk spansk stil.
Hvem
Her bor Lisbeth Fuglsang, der i dag handler med ejendomme på Mallorca, men som fl yttede til øen som assistent for galleriejerne Jacob og Patricia Asbæk, da de etablerede galleriet Centro Cultural i Andratx.

indrømmer hun med en munter latter og fremviser fx den gamle bliklanterne, som oplyser hendes lille patio. Et blødt varmt lys er meget væsentligt for, at Lisbeth kan godkende en indretning, og derfor er hun storforbruger af stearinlys og alle slags lygter til både bord og gulv.

Alligevel er stille aftener ikke dem, Lisbeth har flest af. Hendes ejendomsmæglerfirma tager det meste af hendes vågne tid. Jobskiftet lå lige for, da hun havde sat sit eget hus i stand. Gennem forløbet havde hun vist både sig selv og andre, hvordan man kan forandre en grim ælling af et hus til en sand interiør-svane.

Se flere fantastiske boliger:

Oase over byens tage

Farvefanfare mønstermiks