Indretning og trends

5 ting, der gør dit hjem gæstevenligt

af Line Sølvhøj Johansson 17.01.2014
Foto: Louise Scheutz-Klixbüll & Heidi Lundsgaard
Giv dine overnattende gæster det lille ekstra, så de får en helt særlig oplevelse, når de besøger dig. Vi giver dig 5 tips her.

Weekender og ferier kan indebære overnattende gæster, og selvom din dør altid er åben, er dit hjem måske ikke altid ligeså parat til at få gæster. Vi har samlet fem tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til uventede gæster på en måde, så alle føler sig velkomne og omfavnet hos dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Server dine kager med stil

Gør dit hjem klar til gæster
Dit hjem kan sagtens være klar til gæster, uden at du behøver at have friske blomster stående fremme og hjemmebag klar i ovnen. Får du uventede gæster på besøg, er forventningen langt mindre fra deres side, end hvis de var inviteret. Dine gæster tilpasser sig situationen, og med jævnlig oprydning, organisering af tingene i dit hjem og hvis du lader din personlighed afspejle sig i din indretning, vil både du som vært og gæsterne føle sig hjemme og godt tilpas hos dig.

Brug kreative løsninger i dit hjem
Har du ofte venner eller familie på besøg, som pludselig bestemmer sig for at overnatte, er det rart at have plads til dem. Selvom dit hjem er småt, kan du vælge kreative løsninger som en puf, der kan foldes ud til en gæsteseng, eller en sofa, der også har funktion som en sovesofa.

Se også galleriet: Inspiration til boligindretning

Lidt til ganen
Når du bager boller, laver suppe eller har overskydende frugt og grøntsager i hverdagen, så frys dem ned, så du altid har lidt ekstra at servere for dine gæster. Løsningen med at have retter i fryseren, der blot skal genvarmes, giver ro, når gæsterne pludselig banker på døren, og mange små retter kan hurtigt forvandles til en skøn buffet.

Ekstra toiletartikler
Er du på ferie, så tag de ubrugte miniprodukter fra hotellet med hjem, som du kan stille frem til dine gæster, og når du udskifter din egen tandbørste, så køb et par ekstra, du kan have liggende. Når dine gæster kommer forbi, kan du lægge et par håndklæder frem til dem samt rejseshampoo og andre miniprodukter, så de har deres egne. Et tændt duftlys på badeværelset giver en rar og hjemlig stemning.

Sov godt
Beslutter dine gæster sig for at overnatte, så gør hurtigt gæsteværelset - eller hvor de skal overnatte - klar. Udluftning, rent sengetøj og varme på værelset vil få rummet til at virke behageligt og udstråle komfort.

Læs også: 15 lækre plaider til din stue