Sydlandsk køkken
Køkken

Grib stilen: Sydlandsk køkken

af Katharina Schüler / Foto: Mette Wotkjær 19.06.2015
Er du bidt af sydens charme? Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du selv kan indrette et æstetisk og autentisk sydlandsk køkken!

Vi er vilde med sydlandsk æstetik, også når det kommer til indretningen af et køkken. De varme, brændte farver i både materialer og nuancer og den uformelle attitude, som uden tvivl er definitionen på et sydlandsk køkken. Her er der ingen stramme linjer - men derimod masser af plads til kreativitet og leg. Er du også bidt af sydens charme, har vi nedenfor samlet en række gode råd til, hvordan du selv kan indrette dit køkken i sydlandsk stil.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Spansk stenhus på Menorca

Indret et sydlandsk køkken

Æstetikken er utrolig vigtig, når du skal indrette et sydlandsk køkken. Overskrid gerne dine egne grænser, når det kommer til miks af materialer. Glem dog ikke, at det er det lækre finish, som dominerer, og skab derfor en stemning ved at opdele dine elementer, så det hænger sammen. Et sydlandsk køkken oser af stentøj og solide redskaber. Invester derfor gerne i køkkengrej, som både er praktisk, men også afspejler den stil, du går efter, når du indretter et sydlandsk køkken - det kan f.eks. være en støbejernsgryde fra Le Creuset. Det sydlandske køkken emmer af rustikke møbler og strukturer, så miks løs af materialer som træ, jern og fliser, når du indretter dig.

Inspiration sydlandsk køkken

Sydlandsk indretning: 1 / 2 / 3 / 4

Inspiration: 10 rustikke køkkener

5 tips til sydlandsk indretning:

  • Skab plads til kreativitet og leg - og undgå de stramme, minimalistiske linjer.
  • Vælg varme, brændte farver i din indretning og i dit valg af materiale f.eks. mørkt træ og stentøj.
  • Vælg rustikke møbler, og miks gerne hårde og bløde strukturer for at skabe en ægte sydlandsk stemning.
  • Fliser, jern og træ er de tre hovedingredienser, hvis du vil skabe et autentisk sydlandsk køkken.
  • Det er det lækre finish, der dominerer, så selvom du leger med flere farver, materialer og strukturer, bør du stadig lade tingene hænge sammen.