Indretning og trends

Lad bøgerne pynte i en bogreol

Line Marie 11.02.2015
Laursen. Foto: Mette Wotkjær
Holder du af bøger, så gem dem ikke væk i skuffer og skabe, men lad dem skabe liv derhjemme i en bogreol.

Kan du lide den enkle stil, vil du måske synes, at bøger i en bogreol hurtigt kommer til at larme lidt i indretningen på grund af de mange farver, der er på de forskellige bogomslag. Men bøger er også et hyggeligt og stemningsfuldt indslag, der er med til at gøre boligen personlig. Og alt efter hvor mange bøger du har, kan du bruge forskellige type bogreoler til at fremhæve dem på en god måde, så de ikke kommer til at overdøve resten af din indretning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Find inspiration til en hyggelig læsekrog her.

Har du få bøger?
... så gør en dyd ud af bøgernes ofte flotte forsider og vælg en type bogreol, hvor omslaget kan ses. Det kan fx være en magasinholder eller en tallerkenrække.

Har du en mellemstor samling?
Vælg en bogreol, der ikke går helt til loftet og hvor der er plads til luft langs vægfladerne omkring reolen, så udtrykket ikke bliver for massivt. Sæt også gerne andre ting som vaser, en fin lampe, smukke billeder og lignende rundt omkring i reolen, så udtrykket bliver let og din bogsamling ikke ser amputeret ud.

Har du bøger til et helt bibliotek?
Er du den lykkelige ejer af mange bøger, er det både hyggeligt og flot at lade dem stå fremme i bogreoler, der går fra gulv til loft. Høje bogreoler kan også være med til at understrege rummets højde, og så gør de noget godt for akustikken i rummet.

I ISABELLAS får du altid masser af idéer til din boligindretning.

Tænk over placeringen

Det er også en god idé at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvor i rummet reolen er placeret. Vil du gerne have et lyst og let udtryk, så vælg en lav reol, der står på gulvet – så bøgerne ikke kommer op i en højde over en meter. På den måde er der masser af luft i resten af rummet.

God idé til smart genbrug: Byg din egen vinreol af en gammel palle.

Har du derimod brug for at give rummet lidt tyngde, kan det være flot med en bogreol, der fylder en hel væg, fx i den ene ende af stuen.

Se, hvordan du kan indrette dig med bogreoler i galleriet herunder.

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.