Indretning

Opgradér dine loppefund

af Natascha Gracia / Foto: Jens Barslund, Lars Kaslov, Jonna Fuglsang Keldsen, Mette Wotkjær, Katrine Kaul, Britt Lindemann, Frederik Johs 20.08.2015
En slidt stol, en stak gamle rammer og kønne bulede dåser kan få nyt liv med en kærlig håndsrækning. Se her, hvordan du opgraderer dine loppefund fra skrot til skatte.

Tit falder man over sjove og skønne ting på loppemarkedet, som måske ikke lige sidder helt i skabet, eller som har set bedre dage. Du behøver ikke at lade den ligge af den grund, for faktisk er det kun viljen og fantasien, der sætter grænserne. Når du kan se potentialet i en ting, er det nærmest bare at gå i gang. Vi giver dig her idéer til, hvordan du giver nyt liv til og opgraderer dine loppefund.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I et nyt lys

Giv dine loppe-lamper nyt liv med en ny ledning i en frisk farve – der er masser at vælge imellem på markedet lige nu, så du fx kan sætte hot pink sammen med en sort industriel lampe. Du kan også give en flot lampefod et helt nyt look med en hjemmelavet lampeskærm. Det er ikke så svært at folde skærme, som du måske tror, og du kan finde masser af tutorials på youtube og finde inspiration på Pinterest. Metalskærme er også nemme at male, fx i kobber, messing eller sølv, som er farver, der stadig hitter.

Læs også: Det skal du gå efter på loppemarked

Godt lakket til

En smuk gammel ramme kan få et helt nyt og praktisk formål med en dåse tavlelak. Tavlelakken fås i flere farver, og med et snuptag har du en fin tavle til at skrive dagens gøremål ned på, huskelister eller måske menuen til festbuffeten.

Kreativ til middagen

Glas kan du få til næsten ingen penge på loppemarkedet. Sæt dit eget præg på festbordet med en masse umage vinglas, som du har malet prikker på, eller hvor du har malet stilken i en matchende farve. Det er både smukt og kreativt, og når du ikke har givet mange mønter for glassene, gør det ikke så meget, hvis der bliver knaldet et par stykker.

Læs også: Det bedste loppemarked i Paris

En på kassen

Gamle øl- og frugtkasser fra loppemarkedet er rustikt smukke og praktiske til at opbevare fx LP’er i, men hvis du har en hel håndfuld af de gamle kasser, så kan du skrue dem på væggen og få en hel reol i det lækre look.

Fra udslidt til som ny

Stole og andre møbler i træ er in, men det er ikke altid, man finder dem i særligt god stand på loppemarkederne. Her kommer du langt med en tube lim, sandpapir og spraymaling. Slib gammel maling af stolen og vask den evt. med grundrens, før du limer de steder, hvor stolen virker vakkelvorn. Gik den en gang spraymaling, og lad den tørre, før du giver den et lag mere.