Køkken

Råt træ og moderne kunst i køkkenet

af Emma Kilbey / Foto: Sharyn Cairns / Styling: Jason Grant 12.08.2009
Mark og Louella Tuckey er vilde med råt træ og moderne kunst, og deres victorianske hus i Melbourne er indrettet med kærlighed til begge dele. Køkken og bryggers er slået sammen en suite med stuerne.

Møbelsnedker Mark Tuckey og hans engelske kone Louella, der er stylist, har nu boet i deres hus i seks år.

»Uden på huset hænger et lille skilt, der fortæller, at det tidligere har været ejet af en Frederick Schlesinger, men vi har ikke kunnet finde ud af, hvem han var,« siger Mark, så der er altså ingen forbindelse til den berømte historiker Arthur S., men den smukke bygning med 30 centimeter tykke murstensvægge emmer af historie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

OVERBLIK
Hvem: Mark og Louella Tuckey, deres datter Chilli og tre hunde, Hubble, Lily og Poppy.
Hvad: Toetagers hus i victoriansk stil fra 1860.
Hvor: Melbourne, Australien

»På alle pejse er monteret en klokke til at hidkalde tjenende ånder, og vi har fundet rester af en trappe bagest i huset, der nok har ført op til tjenestefolkenes værelser. Dørene i huset var designet på en måde, så man ikke straks kunne se tjenestefolkene - og de ikke kunne ses - når de blev hidkaldt,« forklarer Mark.

DET HAR DE GJORT
• Revet det gamle køkken ned og bygget nyt af genbrugstræ.
• Lagt betongulv i køkkenet med varme i gulvet.
• Fjernet væggen mellem spise- og opholdsstue.
• Gjort køkken-bryggers til et stort rum.

»Men jeg er en uforbederlig ekshibitionist, der elsker at gøre entré - så jeg vendte alle hængslerne.«

Mark har lavet møbler i 20 år og driver i dag sin egen virksomhed. Familiens lækre køkken har han selvfølgelig også selv snedkereret.

»Jeg går ind for økologi og begyndte at bruge genbrugstræ og renovere gamle ting, som jeg fandt på auktioner,« fortæller han. I dag har Marc Tuckey 15 ansatte og et show­room på 2000 m². »Vi bruger fortrinsvis lokalt træ og aldrig træ fra regnskoven.«