Tips til et køligt soveværelse
Soveværelse

Sådan køler du soveværelset ned

Christine Agertoft / Foto: Dianna Nielsson 1.06.2016
Har du også svært ved at sove i et lummert soveværelse? Så vil de her tips redde din nattesøvn!

Et varmt soveværelse kan ødelægge nattesøvnen, og nogle mennesker er særligt følsomme overfor de varme sommernætter. Til dem har vi lavet en liste med 9 smarte måder at sænke temperaturen i soveværelset og endelig få en god nats søvn:

Læs også: Tips til et afslappende soveværelse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tips til et køligt soveværelse

1: Sluk al elektronik
TV, mobiloplader, lamper og andet afgiver faktisk en del varme, og hvis du i forvejen har et lummert soveværelse, så kan du med fordel slukke al elektronik.

2: Rul gardinerne for
Hvis solen står og skinner på dine soveværelsesvinduer hele dagen, så genererer det en del varm, som rummet absorberer. Rul derfor gardiner eller persienner for om dagen - også selvom vinduerne står åbne.

3: Ryd ud i tekstilerne
Hvis du har sengetæppe, pyntepuder, plaider eller en dyne, som du alligevel ikke kan holde ud at sove med, så smid dem ud af soveværelset. De holder nemlig også på varmen.

4: Lav mad udenfor
Når du laver mad i eller på komfuret producerer du en masse varme i huset eller lejligheden, som kan være svær at slippe af med. Derfor kan det være en god idé at rykke madlavningen udendørs.

5: Hold dig til bomuld
Lagner og sengebetræk af bomuld er bedst om sommeren, fordi de lader kroppen ånde. Hold dig for guds skyld fra syntetiske materialer.

6: Hæng et lagen op
Hvis du er virkelig desperat, kan du vride et lagen op i koldt vand, putte det i en plastikpose og give det en halv time i fryseren og så hænge det op foran vinduet. På den måde bliver den luft der kommer ind i soveværelset naturligt nedkølet.

7: Sørg for gennemtræk
Det er ikke nok at lukke kold luft ind, den varme luft skal også skubbes ud. Det gør du ved at åbne to vinduer i hver sin ende af boligen.

Få Mad & Bolig leveret direkte til døren! Klik her og læs mere!

8: Køl sengen ned
En tyk madras kan holde på rigtig meget varme, så du kan med fordel fylde en varmedunk eller flaske med vand, fryse den ned og lægge den i sengen et par timer inden, du skal i seng.

9: Køl dig selv ned
Et koldt bad inden sengetid kan hjælpe dig med at køle ned og sove igennem de første hede nattetimer.

10: Køb dig til luftcirkulation
Investér i en ventilator og brug lidt tid på at finde ud af, hvor den skal placeres i soveværelset. Det kan fx være, at den skal blæse ud af vinduet fremfor på dig for på den måde at skubbe den varme luft ud i stedet for bare at blæse den rundt i rummet.

Skal soveværelset have en makeover? Så find inspiration her ...