Indretning

Tre flotte juleborde med antik, vintage og retro

Natascha Gracia / Foto: Tia Borgsmidt 12.11.2018
Julen er jo nærmest antik i sig selv - men man behøver ikke gå all in på farverne rød og grøn og pynte bordet med klassisk stel. Medmindre man har lyst! Vi har fundet tre smukke juleborde frem, som er pyntet på helt forskellig vis - men alle med et antik, retro eller vintage tvist.

Mange har faste traditioner for, hvordan et smukt pyntet julebord skal se ud. Der skal måske ligge gran spredt ud på dugen, som SKAL være rød, og sølvkandelabrene findes frem. Men der er heldigvis også nogen, som dækker bord på mere kreativ vis - til stor inspiration for os andre. Vi har fundet tre meget smukke juleborde frem, som måske kan inspirere til at pynte med mere alternative julefarver og utraditionelle ting.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ej Blåt til lyst

Ja, juleplatterne var i mange år indbegrebet af dårligt stil, der ledte tankerne hen på røgfyldte køkkener, for de blå, runde platter med nostalgiske motiver hang på rad og række. Den tid er forbi, og mange har igen fundet platterne fra Bing & Grøndahl og Den Kongelige Porcelainsfabrik frem fra gemmerne og bruger til f.eks. at servere ris a la manden på. borddækkeren har taget skridtet videre og integreret flere af de klassiske blå porcelænssager i juleoppyntningen. For hvorfor skal de søde blå vaser med blomster ikke også bruges til højtiden? Også de smukke figurer i blå nuancer fra Den Kongelige har fået plads på bordet, ligesom smukke slebne Römerglas til vinen. Resultatet bliver et smukt og vinterligt blåt julebord.

Invitér naturen med til bords

Kogler og røde bær har fået hovedrollen som julepynt på dette bord, hvor selv stofservietten har fået viklet en lille dusk omkring sig med jutesnor i stedet for den klassiske servietring. Farverne er holdt addømpede, bortset fra bestikket i messing.

Julen er et eventyr!

Der er fest, farver, mønstre og pasteller på bordet her, hvor borddækkeren tydeligvis er inspireret af eventyr og mystik. Midt på bordet står en af Bjørn Wiinblads fantasifulde lysestager. Her ER gran, men det er først og fremmest de farverige blomster, man bider mærke i. Udover blå, så er lilla og lyserød det altdominerende kulører på bordet, og det er festligt, at det ikke altid behøver være rød og grøn, hvid og guld, der sætter stemningen.