Indretning og trends

Vidunderlige vitriner

af Louise Lie Styling og Pia Buusmann 28.01.2009
Foto: Jes Buusmann
Hvad end du er til fransk romantik, hvid bondeidyl eller blomstret boheme, så er vitrineskabe sagen. Find din personlige vitrinestil her.

Engelsk entré

Rummeligt skoskab
Dette vidunderlige entréskab med bræddelåger og knager er et skoskab med plads til hele familiens skosamling. Derudover fungerer det som en bænk med skabe under. Da skabet ikke er særlig dybt, fylder det ikke alverden i et bryggers eller en entré, hvor pladsen som regel er trang. Pris cirka 6.250 kr. (Caroline). Tapet fra Mandrup Poulsen Tapeter. Øvrigt regi fra Wiingaard boheme interieur og Atelier Decor.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Udstil og gem væk
Et gammelt skab som dette med glas foroven og trælåge forneden giver mulighed for at udstille dine smukkeste tasker, tørklæder m.v. øverst og gemme alt det kedelige, men nødvendige, forneden. Skabet er gammelt, men istandsat. Pris 3.995 kr. (La Finesse). Regi fra Atelier Decor og Daisy home.

Vitrine til det hele
Klassisk smalt vitrineskab med høje glaslåger, mange hylder og skuffe forneden i antikbehandlet træ. Pris 1.899 kr. (IKEA). Tapet fra Mandrup-Poulsen tapeter. Regi fra blandt andet Atelier Decor.

Udvidet nøgleskab
Lysegrønt hængeskab i rustik stil med blondestof for ruderne og en smart hyldeinddeling til dagens breve og aviser samt stang til nøgler, hundesnor eller handsker. Pris 1.500 kr. (Nordal).

Fransk køkkenromantik

Overdådig fransk køkkenvitrine
Det gigantiske antikke vitrineskab har tidligere været benyttet som bogskab i Frankrig og fylder cirka det tredobbelte af, hvad vi viser på billedet. Det har smuk grålig patina og fine træhylder til madvarer og alt det kønne porcelæn. Pris cirka 50.000 kr. (Atelier September). Regi fra blandt andet Atelier September og Magasin.

Udnyt vægpladsen
I køkkener, hvor gulvpladsen er trang, gælder det om at udnytte væggene til opbevaring. Dette lille skab i sort drivtømmerlook med blondegardiner og små skuffer er perfekt til dette formål. Pris 700 kr. (Nordal). Resten er privateje.

Hvid og klassisk
En klassisk køkkenvitrine i brækket hvid med metalhåndtag og glaslåger foroven kan gå i de fleste køkkener. Pris cirka 7.000 kr. (House Doctor). Tapet fra Mandrup Poulsen Tapeter.

Rummelig buffet
Aflang buffetskænk til spisestuen med masser af plads til opbevaring af bestik, glas og service. Pris 3.200 kr. (Nova møbler). Tapet fra Mandrup Poulsen Tapeter.

Ej blot til bad

Blomsteridyl med retrospræl
Moderne romantisk skab med graverede blomster i de sorte højglanslåger. Indvendigt er skabet tapetseret med lyseblåt retrotapet, og små pyntelige hjul gør skabet både luftigt og praktisk. Dette er et unikaskab, men der findes masser af lignende skønne udgaver. Pris cirka 29.500 kr. (Design by us). Regi fra Magasin, Grønlykke.com og Daisy home.

Almueblåt til badeværelset
En gammel bondevitrine malet i højglans almueblå gør sig godt såvel i køkkenet som i badeværelset til håndklæder, toiletpapir, makeup og tandbørster. Vitrinen er gammel, men firmaet har mange lignende. Pris 5.300 kr. (Plint). Regi fra blandt andet Plint.

Maritim stemning
Et lidt sjovt og anderledes blåt hængeskab med knager og runde vinduer, der giver et maritimt udtryk på badeværelset. Pris 1.995 kr. (La Finesse). Regi fra Magasin, Notre Dame og Grønlykke.com

Til hjørner og små rum
Nostalgisk højt og smalt skab med spejl og hylde til makeup og parfume. I ruden er der malet små blomster for at få et feminint udtryk. Pris 949 Kr. (IKEA).

Læs også:
Kommode med mosaik
Det praktiske hjørne
Engelsk landkøkken