Tips & tricks

5 ting du også kan bruge en skuresvamp til

Line Sølvhøj Johansson 27.01.2015
/ Foto: Colourbox
Skuresvampe er uundværlige i køkkenet og til rengøring, men vidste du, at du kan bruge skuresvampe til meget mere end det? Her er 5 ting du også kan bruge dine skuresvampe til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når der skal skrubbes og skures, er skuresvampe en taknemlig hjælp. Skal fedtpletter væk, er maden brændt fast på komfuret eller trænger krogene til en tilbundsgående rengøring, er skuresvampen en effektiv hjælper. Men skuresvampen kan meget mere end det – se bare her! Læs også: Sådan skal din fryser afrimes!

Overskydende vand fra dine planter

Læg en skuresvamp i bunden af dine potter, så den kan suge overskydende vand fra planterne. Det forhindrer rødderne i at rådne, og hvis du glemmer at vande dine planter, sørger skurevampen for at give dem nærring gennem det overskydende vand.

Skån borde og gulve

Klip et stykke af din skuresvamp og lim det under stolben og bordben for at skåne dine gulve. Du kan også bruge et stykke fra en skuresvamp under dine vaser for at skåne dine borde.

Hår fra kæledyrene

Har du kæledyr, kender du sikkert alt til hundehår eller kattehår i hjemmet. En fugtig skuresvamp kan bruges til at fjerne dyrehårene fra dine tæpper – nemt og effektivt. Læs også: Hjælp, når termokanden lugter!

Vand fra paraplyer

En svamp i bunden af din paraplyholder suger vandet fra de våde paraplyer, så det ikke siver ud på gulvet. Det er langt nemmere at udskifte skuresvampen end at skulle rense din paraplyholder eller i værste fald at skulle kæmpe med vandskader på gulvet.

Personlig pleje

Står der selvforkælelse på programmet, har skuresvampe også vist sig at være effektive. Brug dem til at fjerne gammel neglelak, læg dem mellem tæerne, når du skal lægge ny neglelak, og brug den bløde side af svampen i stedet for en skrubbehandske. Læs også: Sådan slipper du af med bananfluer Kilde: Goodhousekeeping.com