Annonce

7 tips til at skabe et godt indeklima

Annonce for Electrolux 29.03.2022
Husker du at lufte ordentligt ud og at holde en sund temperatur i dit hjem? Et godt indeklima er utroligt vigtigt for vores velbefindende og sundhed, og derfor får du her syv tips til at forbedre det.

Der er noget i luften, og det er desværre knap så romantisk, som det lyder. Det er nemlig ikke kærlighed, det er partikler – skadelige partikler. De kommer fra den mad, du tilbereder, fra tøjet, du tørrer, fra møblerne, malingen, stearinlysene og dit morgenbad. Der kommer skadelige partikler alle vegne fra, og de kan hurtigt blive skyld i et dårligt indeklima, hvis du ikke sørger for at holde dem nede.

Og et sundt indeklima er bestemt at foretrække, eftersom vi rundt regnet bruger 90 procent af vores tid inden døre. Et dårligt indeklima kan udover koncentrationsbesvær føre til hovedpine, søvnproblemer, astma og allergi. Sundhedsstyrelsen estimerer ligefrem, at det årligt er skyld i et tab af 22.000 sunde leveår.

Så pas på dig selv og din familie ved at følge disse syv tips til et bedre indeklima.

1. Luft ud med gennemtræk

Det er vigtigt at lufte ud. Det vidste du måske godt i forvejen, men husker du det også? Og her taler vi altså ikke bare om et åbent vindue et enkelt sted i hjemmet. Det er vigtigt at lufte ud med gennemtræk flere gange om dagen, og gerne i 5-10 minutter ad gangen. Åbn også vinduerne, når du laver mad, eller husk som minimum at bruge emhætten.

2. Omgiv dig med grønne planter

Ah, endnu en herlig undskyldning for at fylde hjemmet med de grønne herligheder! Planter er ikke kun flotte og hyggelige at passe, de har også luftrensende egenskaber og tilfører ny ilt til dit hjem. Særligt gode luftrensere er planter som guldranke, aloe vera, bregne og guldpalme.

3. Anskaf dig en luftrenser

Det kan også være en rigtig god idé at anskaffe sig en luftrenser, som effektivt kan skille dig af med skadelige partikler. Electrolux’ Well A7 filtrerer op til 99,93 procent af de skadelige partikler i hjemmet, og den kan rense luften i et helt rum på blot syv minutter. Den er lydsvag, stilren i designet, og så kan den let flyttes rundt i hjemmet efter behov.

Psst … Til luftrenseren kan du også tilkøbe et pollenfilter, så du undgår pollen i dit hjem.

4. Sørg for at holde en god temperatur

Vidste du, at den optimale temperatur i dit hjem er mellem 20 og 22 grader? Ved lavere temperaturer opstår der hurtigt kolde overflader og fugt, hvilket kan føre til skimmel. Derfor er det også vigtigt, at du holder en jævn temperatur i hele huset, og ikke slukker for varmen i enkelte rum, du ikke bruger så tit.

5. Minimér brugen af stearinlys

Stearinlys og brændeovne hører også blandt de ting, der fører til et dårligt indeklima. Sørg derfor for at lufte grundigt ud, når du har haft gang i dem. Du kan også helt undgå at bruge stearinlys ved at skifte til elektriske lys – de er bedre for både miljøet og dit indeklima, og så er de (næsten) lige så hyggelige.

6. Husk den ugentlige rengøring

Så må vi heller ikke glemme rengøringen. Rengøring er nemlig en meget vigtig del af at have et sundt indeklima, da hyppig rengøring er med til at holde støv og bakterier nede. En god tommelfingerregel er at gøre rent en gang om ugen og ellers huske den årlige hovedrengøring, så du rigtig kan komme støvet til livs.

7. Ud med vasketøjet

Foråret er på vej, så ud med vasketøjet, og nyd solen! Du bør nemlig ikke hænge dit fugtige tøj til tørre indenfor. Vandet i tøjet forsvinder ikke bare på magisk vis, men fordamper i stedet ud i din bolig. Hvis du ikke har du ikke mulighed for at hænge tøjet udenfor, så hæng det til tørre på badeværelset, hvor der er udsugning, og du kan lukke døren. Og luft så grundigt ud bagefter.

Electrolux A7 Air Cleaner

Hvis et godt og sundt indeklima – og godt design – betyder noget for dig, så er Electrolux Well A7 luftrenser et godt valg. Den transportable luftrenser har sensorer, der registrer og aktiverer filtrering af op til 99,93 procent af partikler så små som 0,3 mikrometer.

Til luftrenseren kan du desuden vælge det filter, der passer dine behov bedst – blandt andet har Electrolux udviklet et pollenfilter, BREATHE, der indfanger og neutraliserer luftbårne pollenpartikler, så du undgår pollen i dit hjem.

Læs mere om Electrolux Well A7 her.