Genialt trick

Gule rande på vasen? Med det her trick kan du slippe af med dem!

af 4.03.2022
Sofie Wulff. Foto: Maria Nørregaard.
Er der kommet kedelige, gule kalkrande på dine ellers fine blomstervaser? Gør glasset så skinnende som var det nyt med dette smarte trick!

 

Har du oplevet, at der er kommet et irriterende kalkslør på din yndlingsvase? Jo flere gange man bruger en glasvase, jo sværere kan det være at få den skinnende ren igen - og de gule rander der efterhånden dukker op på glasset alt andet end pynter på den fine buket i vasen.

Heldigvis behøver din vase dog ikke at ryge ud, bare fordi der er kommet kalkrander på. Prøv dette smarte trick næste gang, du har tømt en vase for blomster, og glasset vil blive så skinnende som nyt!

Prøv også: Sådan rengør du dit køleskab

Sådan fjerner du kalkrender på dine vaser

Fyld din vase med varmt vand, tilsæt en teskefuld bagepulver og rør rundt. Dæk herefter vasens top med til husholdningsfilm og lad blandingen stå i blød. Efter nogle dage kan vasen tømmes og skylles, og vupti - så har du igen det fineste, klare glas. Et simpelt trick der gør en verden til forskel.

Tip: Du kan bruge samme smarte procedure til at rengøre din tekande!

Se også: 3 hverdagstips med æbleeddike

Forebyg kalk på nye vaser

Når du køber en ny vase, er der et par ting, du kan gøre for at forhindre, at der sætter sig kalkslør på glasset. Sørg for det første for at skifte blomstervandet hver dag. Er vandet altid helt friskt, vil det ikke efterlade misfarvninger, og samtidigt får det buketten til at holde længere. 

Derudover er det en god idé at vaske vasen, så snart den mindste form for kalk viser sig. Giv jævnligt dine vaser en grundig tur med en skuresvamp, varmt vand og opvaskemiddel - så undgår du, at kalken sætter sig i lag og udvikler sig til genstridige rande.

Læs også: 9 tips til rengøring med citron

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.