miljøvenligt hjem
Tips & tricks

Få et hjem med nul-affald

Line Hvid 26.09.2014
Foto: Bjørn Jakobsen
Får du dårlig samvittighed over den daglige pose affald, som du bærer ud i skraldespanden? Hop med på ’nul affald’- bølgen og smid kun det helt nødvendige ud.

’Zero waste’ eller på dansk ’nul affald’ er en ny bølge inden for livsstil, som betyder, at man skal minimere sit affald. Der går helt sport i den blandt de amerikanske kvinder, som har skabt et hjem og en livsstil næsten uden affald. Vi giver dig her 5 tips til at få et ’zero waste’-hjem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sådan genbruger du dit regnvand

1. Drop køkkenrullen

Det er fristende lige at tage et stykke køkkenrulle, når man har spildt. Men køkkenrullen ender i affaldsspanden, og hvis du vil minimere dit affald, bør du droppe køkkenrullen helt og bruge klude i stedet. Hvis du simpelthen ikke har køkkenrulle i hjemmet, vil du ikke blive fristet til at bruge den.

2. Ingen fryseposer og sølvpapir

Brug plastikbøtter eller stålbeholdere i stedet for fryseposer og sølvpapir. Smid heller ikke syltetøjsglas ud. Dem kan du helt sikkert bruge til madrester. Når maden skal fryses ned, så gør det i velegnede plastikbøtter i stedet for fryseposer, som blot skaber mere affald.

3. Genopfyld sæbedispenseren

Køb store dunke med shampoo og håndsæbe i stedet for almindelige små. Hvis du ikke vil have store dunke stående, så hav dispensere eller mindre flasker til genopfyldning.

4. Brug færre rengøringsmidler

Overvej om du ikke kan bruge mere naturlige rengøringsmidler som f.eks. citron og brug generelt mindre af dit rengøringsmiddel. Jo mindre du bruger, jo sjældnere skal du ud og købe en ny dunk. Det vil sige, at du vil skabe mindre affald ved at bruge mindre rengøringsmiddel.

Se også: 5 ting, du kan bruge appelsinskræller til

5. Brug dit gamle tøj som klude

Hvis dit tøj er blevet for slidt til genbrug, så riv det i mindre stykker, som du kan bruge som rengøringsklude i stedet for at smide tøjet helt ud.

Du kan finde mange flere tips til at få et ’zero waste’ hjem på bloggen Zero Waste Home.

Kilde: Zerowastehome.blogspot.com

Se hvordan du kan genbruge gamle paller og lave dem til en vinreol i galleriet her nedenfor.