Romantisk foraarsbuket
Buketter & kranse

Guide: Sådan binder du romantiske forårsbuketter

Af Bente Halkjær. 23.03.2022
Foto: Tia Borgsmidt.
Forårets lilla og lyserøde blomster er perfekte til lette og romantiske buketter. Se, hvordan du kan blande smukke forårsblomster fra naturen og blomsterhandleren i de fineste, romantiske buketter her.

Forårets lilla og lyserøde blomster leder tankerne mod romantik og bankende pigehjerter. Higer du efter denne følelse, bør du forkæle dig selv med en skøn buket eller en fin krans, som du selv kan binde af blomster og grene fra haven og blomsterhandleren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er mange smukke blomster i sæson netop nu. Når du skal lave buketter, kranse og dekorationer, ser det flot ud, når du vælger planter, der klæder hinanden i både farve og form.

Når du plukker blomster i naturen, skal du være opmærksom på, at nogle planter er fredede og derfor ikke må plukkes. Derudover skal du plukke i begrænset omfang, så der også er til andre, ligesom det er meget vigtigt, at der altid er blomster tilbage, så planterne har mulighed for at spredes via selvsåning.

Guide og inspiration: 8 romantiske forårsbuketter, du selv kan binde

Romantisk foraarsbuket

På denne tid af året står mange træer i fuldt flor, ligesom der dukker utallige vidunderlige planter frem fra jorden. Prøv at blande nogle af disse skønne blomster, og supplér eventuelt med lidt fra blomsterhandlerens udvalg. Denne buket er en charmerende blanding af japanske kirsebær, fuglekirsebær, prydløg og haveridderspore.

TIP: Sylteglas er meget velegnede som vaser, og du kan være heldig at finde dem i forskellige størrelser på loppemarkeder.

Smaa blomsterbuketter i glas

Prøv at samle flere små vaser i en gruppe, hvor der kun er én blomstertype i hver vase. Du kan f.eks. bruge japansk kirsebær og fuglekirsebær sammen med fyldte og enkelte ranunkler.

Kompakt buket med kirsebaergrene

Nogle blomster egner sig bedst til tætte og fyldige buketter, mens andre er særlig fine i en let og enkel buket. I den kompakte buket er de japanske kirsebærgrene i fokus med små buttede blomster, som her får selskab af ranunkler. I den bagerste buket er det akelejer, engkarse og nyudsprungne bøgegrene.

TIP: Skær lange, skrå snit af træagtige stængler, så kan de lettere suge vand.

smuk blomsteropsats

Det ser fantastisk ud, når du fylder en opsats med blomster i samme farveskala. Denne flotte blomsteropsats kan du nemt lave selv.

Lilla blomsteropsats

Det skal du bruge:

Blomsterfakir eller oasis - Opsats af glas - Lilla blomster: Prydløg, akelejer, engkarse, judaspenge og haveridderspore.

Sådan gør du:

  • Læg blomsterfakiren i bunden af opsatsen – du kan også vælge at bruge et stykke godt gennemvædet oasis.

  • Start med at sætte blomster i midten, hvor stilkene skal være længst. Arbejd dig derefter ud mod kanterne, idet du lader stænglerne på plantematerialet blive kortere og kortere. Lad gerne nogle af blomsterne hænge let ud over kanten – det giver en romantisk effekt.

  • Uanset om du bruger fakir eller oasis, er det vigtigt at sørge for at være omhyggelig med vandingen, så blomsterne hele tiden har mulighed for at suge tilstrækkeligt med vand.

Buketter i kurv

Det er sjovt at arrangere buketter på utraditionelle måder. Her har to mindre buketter fået plads i en trådkurv. Den nederste buket er en blanding af engkarse og ranunkler, mens den øverste består af ranunkler og japanske kirsebær.

Smaa blomsterkranse

Det er en fornøjelse at lave kranse fyldt med blomster, og resultatet bliver særlig fint, hvis du binder to kranse, der kan pynte sammen.

Små blomsterkranse

Det skal du bruge:

Kraftig ståltråd - Blomstertape - Blomster og grene fra japansk kirsebær, ranunkel, akeleje, engkarse, løgkarse, sommerridderspore og guldnælde - Bånd

Sådan gør du:

  • Form en krans i den ønskede størrelse af kraftig ståltråd, f.eks. Ø 12-14 cm. Sno blomstertape omkring kransen.

  • Klip plantematerialet til med ca. 3 cm lange stilke.

  • Lav en lille buket af fire-fem blomster, og bind den til kransen med blomstertråd, hvorefter du fortsætter med at binde en-to blomster fast på kransen ad gangen – fortsæt på denne måde hele vejen rundt.

  • Når kransen skal afsluttes, gemmer du de sidste stængler under den lille buket, du startede med at binde til kransen.

  • Lav en krans magen til eller evt. mindre, og bind så bånd i kransene til ophæng.

Vild blomsterbuket foraar

Der er mange yndige blomster i naturen, som du kan samle i en fin buket, men du kan også blande naturens blomstrende skatte med havens flor. Denne buket er en herlig blanding af judaspenge, engkarse, løgkarse og guldnælde.

TIP: Mange går uden om gule blomster, men enkelte gule blomster kan være med til at skabe en mere livlig buket.