Buketter & kranse

Yndefulde perlehyacinter i buketter

Af 0 11.02.2009
Onsdag d. 11. februar 2009 - af: Anna Hedegaard og Susie Helsing Nielsen. Foto: Jakob Valling.
Lav smukke buketter og dekorationer af de yndige perlehyacinter. Se her, hvordan du gør!

Perlehyacint … Bare navnet får billeder frem på nethinden af noget sart, fint og yndefuldt. Og det er ganske vist, den yndige perlehyacint er noget helt særligt. På afstand er den bare en blå blomst, men går man lidt tættere på, opdager man de fine, små perleagtige blomster, der sidder helt tæt på den nøgne blomsterstilk og udsender den dejligste duft.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Guide til at dyrke ingefær selv

Her får du en række søde idéer til pynt med de smukke perlehyacinter.

Her til højre har vi bundet en dejlig forårsbuket af perlehyacinter, forglemmigej, virburnum og et par elefantøreblade.

Blomsterhjerter: Vil du gøre lidt mere ud af en dekoration, kan du lave små hjerter af de fine perlehyacinthoveder. Form et lille hjerte af blød ståltråd, og lad enderne være lange. Brug cirka to perlehyacintstilke, og nip de små hoveder af. Sæt dem på ståltråden, et efter et, indtil hjertet er fyldt ud. Sno de lange ender sammen, og læg hjerterne på en tallerken, eller stik dem ned i en vase sammen med en lille buket. Blomsterhjerterne er også søde, når de er tørret ud.

Læs også: 10 nye vaser til dine buketter

En vild buket: Pluk grønt i haven, for eksempel ukrudtsblade, eller hvad du nu kan fi nde af kønt grønt, og sæt det sammen med et par perlehyacinter. Saml blomster og grønt med et groft bånd, og du har den kønneste buket.

Blå buketter i smuk balance: Kønne buketter , bundet af sart lyseblå og himmelblå perlehyacinter uden deres grønne blade. Den høje buket: Tag cirka 30 langstilkede blomster, og sæt dem, så de længste er i midten, og de kortere lægges omkring de lange. Bind til sidst et bånd om buketten, så det holder på stilkene. Slut af med at klippe stilkene lige, så buketten kan stå. Stil buketten i en lille tallerken med vand. Den lille buket er bundet på samme måde som den store, her er bare brugt kortstilkede blomster og færre af dem.

Læs også: 3 smukke vinterbuketter

ARTER OG SORTER:

MUSCARI ARMENIACUM, Armensk perlehyacint, bliver op til 20 cm høj. Blomsterne findes i enkelte eller dobbelte varianter i hvide eller forskellige blå farver.

MUSCARI LATIFOLIUM, danner et bredt blad fra hvert løg og blomstrer med lyse- og mørkeblå eller lilla tofarvede blomster.

MUSCARI COMOSUM, duskhyacint, bliver 20-30 cm høj med blå og lilla blomster. Blomsterne sidder på længere stilke og danner en iøjnefaldende dusk.

MUSCARI MONSTROSUM, fjerhyacint. Blomsterne er golde og sidder på lange stilke. Hele blomsterstanden er omdannet til en "fjerbusk".

MUSCARI PLUMOSUM, bliver ca. 20 cm høj med fjeragtige lyslilla blomster.

MUSCARI MOSCHATUM, moscushyacint, Navnet kommer af blomsternes duft, når de er ved at visne.