To hjemmelavede papirblomster i vaser
DIY-projekter

DIY: Sådan folder du papirblomster af crepepapir

Tekst og styling af Marlene De Jong/Dejongstudio 4.08.2021
Foto: Nina Malling.
Pynt hjemmet med blomster, der hverken visner eller skal vandes. De dekorative papirblomster er både hyggelige at lave og smukke at se på. Se, hvordan du gør lige her!

Papirblomster hitter i indretningen netop nu. Det er et hyggeligt projekt, som er nemt, når først du kender til grundteknikkerne. Og så er der næsten ingen grænser for, hvilke blomster du kan folde, f.eks. dahliaer, nelliker og bonderoser.

Papirblomster af crepepapir

Brug blomsterne til at pynte i hjemmet eller forkæl dine veninder med en ekstra lille blomsterhilsen, som holder i mange år, og som også gør sig fint i en vase. Pynt f.eks. en gave med en stilk med flere blomsterhoveder eller en enkelt yndlingsblomst.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når du folder papirblomster, behøver du nødvendigvis ikke være tro mod naturens farver. Du kan lege med dine yndlingsfarvesammensætninger, glimmer, maling og tusch. Vi viser dig her, hvordan du folder en bonderose af crepepapir.

Det skal du bruge til at lave papirblomster

  • Saks
  • Crepepapir i forskellige nuancer
  • Lineal
  • Limpistol og hurtigtørrende, flydende lim
  • Træperle
  • Tyk ståltråd
  • Støvdragere (disse er fra Kreanord)
  • Guldglimmer
  • Sølvtusch

Sådan folder du papirblomsterne

Papirblomster trin 1

TRIN 1: Klip crepepapiret ud i følgende størrelser: Lyserød (stor) B 5 x L 12 cm, lyserød (lille) B 1½ x L 3 cm, petroleumsblå B 6½ x L 14 cm, hvid (stor) B 8 x L 18 cm og hvid (lille) B 5½ x 14 cm. Klip altid den længste side af målene i den retning på crepepapiret, som kan trækkes ud. Lim træperlen fast på ståltråden med almindelig lim eller limpistol. Dyp støvdragerne i flydende lim, og dup dem herefter i guldglimmeret. Lad dem tørre godt.

Stræk nu forsigtigt de 2 lyserøde stykker samt det blå ud, så langt du kan. Hæld lim på det lille lyserøde stykke, fold det om perlen, og sno enderne rundt om ståltråden. Fold det store lyserøde stykke flere gange over hinanden, og klip tynde strimler ned til ca. 1 cm før bunden. Fold på samme måde det blå stykke, men klip i trekanter i stedet. Fold nu de hvide stykker på midten, og klip dem ud, så de får form som blomsterblade.

Papirblomster trin 2

TRIN 2: Lim støvdragerne på knoppen af blomsten. Fold det lyserøde stykke ud, og hæld lim på langs den nederste kant. Fold det om knoppen på blomsten, mens du sørger for, at støvdragerne er synlige i toppen. Fold også det blå stykke crepepapir ud, og kør neglen op fra bunden mod toppen, så papiret får en buet kant. Hæld lim på enden af crepepapiret, og rul det uden på den lyserøde del.

Papirblomster trin 3

TRIN 3: Mal med sølvtusch på indersiden af de hvide blomsterblade. Når tuschen er tør, former du kronbladene. Brug tommelfingrene til at trække midten af bladet ud mod hver side, og krøl herefter toppen af bladene.

Papirblomster trin 4

TRIN 4: Lim i første omgang de små kronblade på. Kom lim på nede i den smalle ende, og placér dem skiftevis over for hinanden. Gentag derefter med de store kronblade. Jo fyldigere du ønsker blomsten, jo flere blade skal du klargøre.

Papirblomster trin 5

TRIN 5: Vælg en farve til stilken, og klip et stykke crepepapir, der måler B 1½ x L 27 cm. Stræk 3-4 cm af crepepapiret til stilken, og kom lim på enden. Sno strimlen rundt om den nederste del af blomsterhovedet, så du dækker bunden af blomsten. Stram gerne papiret lidt op.

Papirblomster trin 6

TRIN 6: Fortsæt rundt om stilken. Sæt løbende små dutter lim på papiret, så det hæfter, mens du strækker papiret ud og snor det omkring ståltråden. Lad blomsten tørre godt, og arrangér den i en buket med andre foldede papirblomster.