Hjemmelavet julepynt
DIY

Hjemmelavet julepynt: Smukt origamiprisme

af Christine Agertoft / Lene Nissen 30.10.2015
Hjemmelavet julepynt er både hyggeligt at lave og smukt at se på. Prøv kræfter med at lave din egen julepynt med denne opskrift på et smukt origamiprisme fra bogen "Den store gør det selv-bog om jul".
Juletiden kan nemt blive hektisk og stresset, og så er det dejligt at tage en lille pause fra det hele, sætte sig ned og hygge med at lave hjemmelavet julepynt. Det samler familien og tankerne, og så minder det alle om, hvad julen i virkeligheden handler om; nemlig fællesskab og familietid. Se også: Hjemmelavet julepynt af kageforme

Ny bog om hjemmelavet julepynt

Derfor har vi forelsket os i en ny bog fyldt med gode idéer til julen og hjemmelavet julepynt. Bogen hedder "Den store gør det selv-bog om jul", er skrevet af forfatter, stylist og designer Lene Nissen og indeholder et væld af opskrifter på fine små projekter til jul. Den fine opskrift på origamiprismet herunder har vi fået lov til at låne fra bogen. Du kan købe Lenas bog med hjemmelavet julepynt her!

Lav et smukt origamiprisme

Dette ophæng egner sig bedst at lave i papir, der er lidt kraftigere end kopipapir, men tyndere end karton. Når du folder denne figur, er du desuden nødt til at folde to lige store stykker papir og tape dem sammen til sidst. Du kan som her tilføje kobberspray til toppen for at give figuren lidt ekstra glans. Du kan også vælge en anden metalspray eller måske drysse glimmer på toppen. Den er ret simpel at lave, det eneste, der kræves, er præcision og akkuratesse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på origamiprismen

Det skal du bruge:

 • 2 stykker papir på hver 23 x 23 cm (her er brugt en papirspose, fordi farven var fantastisk og papiret kraftigere end normalt papir - du kan også finde velegnet papir her!
 • Dobbeltklæbende tape
 • Enkelte perler
 • Kobberfarvet spraymaling (Find kobber og andre farver her!)
 • Nål og tråd
Værktøj: Se endnu mere smuk hjemmelavet julepynt her!

Sådan gør du:

Hjemmelavet julepynt
 1. Start med at skære to lige store stykker papir på 23 x 23 cm.
 2. Fold det ene hjørnepunkt til det modsatte hjørnepunkt, så det bliver en trekant, åbn og gør det modsat, nu danner folderne et kryds i midten og folder fra hjørne til hjørne.
 3. Åbn igen og fold de to overfor hinanden liggende hjørner til hinanden. Så får du et rektangel. Gør det samme i den anden retning, så du nu har en krydsfold på dit papir.
 4. Fold sammen, så du får en firkant med folder ind i siden – åben i den ene ende og lukket i den anden.
 5. Fold hver side mod centerfolden.
 6. I den åbne ende klipper du det øverste af, så den danner en trekant.
 7. Fold papiret ud igen.
 8. Fold alle folderne ind i siderne som vist på billedet. Der vil komme 3 fold ind i hver side.
 9. Nu foldes alle toppene i den åbne ende mod midten igen.
 10. Fold figuren ud igen.
 11. Nu folder du små trekanter ind i den åbne ende i figuren.
 12. Klæb små stykker af dobbeltklæbende tape i trekanterne på én af figurerne.
 13. Nu kan du sætte dine to figurer sammen ved de små trekanter med dobbeltklæbende tape. Tryk hver fold sammen hele vejen rundt, og din figur er færdig.
 14. Nu sættes en tråd i toppen. Brug en nål, så du ikke laver for store huller i figuren.
 15. Nu kan du hænge din prisme udenfor eller et sted med god ventilation. Husk at dække af, inden du sprayer toppen med kobberspraymalingen. Drej prismen rundt, mens du sprayer.
 16. Lad det tørre og tilføj nogle små perler på en tråd i toppen for en fin afslutning af prismen.

Se også: Lav en smuk pompon-engel